Doğrukartal yeni çalışmalara başladı!

Doğrukartal yeni çalışmalara başladı!

Kars Belediyesi Namık Kemal Aşıklar ve Kültür Evi'nde Belediye adına hizmet veren Kars'ın çoban heykeltıraşı Metin Doğrukartal, Sarıkamış Şehitleri figürlü çalışmalara başladı.

Doğrukartal yeni çalışmalara başladı!

Kars Belediyesi Namık Kemal Aşıklar ve Kültür Evi’nde Belediye adına hizmet veren Kars’ın çoban heykeltıraşı Metin Doğrukartal, Sarıkamış Şehitleri figürlü çalışmalara başladı.

Kars’ın Çoban Heykeltraşı olarak tanınan ve kentteki tarihi mekânların minyatürlerini bazal taşlarla işleyen Metin Doğrukartal, Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri’nin türbesi ve Evliya Camii’nin minyatürünün yanında şimdi de Sarıkamış Şehitleri’nin biblolarını yapıyor.

Çobanlık yaptığı Merkez Çamurlu köyünde kendi imkânları ile minyatürler ve heykeller yaparken yıllar önce gazeteci Bedir Altunok tarafından keşfedilen ve haberi yapılarak tüm dünyaya duyurulan Doğrukartal, yaptığı birbirinden güzel çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor.

ÇOBAN HEYKELTRAŞ YAPTIĞI ESERLERLE PARMAK ISIRTIYOR

Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin olduğu kadar televizyon programlarının da vazgeçilmezlerinden olan Doğrukartal, Kars Belediyesi Namık Kemal Kültür Evi’ndeki atölyesinde yaptığı minyatür çalışmalarını sürdürüyor. Doğrukartal, Evliya Camii, 12 Havariler Kilisesi, taş köprü, hamamlar gibi tarihi yapıtların minyatürlerini yaptıktan sonra biblo çalışmalarına ağırlık verdi. Kente gelen turistlerin biblo almak istemelerinden yola çıkan Doğrukartal, talep üzerine Sarıkamış şehitlerinin biblolarına ağırlık verdiğini belirtti.

Metin Doğrukartal şunları söyledi:

“Sarıkamış’a ait her hangi bir biblolarımız, orada onları temsil eden her hangi bir biblomuz yok. Biz daha önce de Kars’ın tarihi eserlerini yaptık, fakat orada bir eksiklik olduğunu tespit ettik. O eksikliği kapatabilmek için orada bazı belgesellerin, televizyondaki belgeselleri, eski tarihi resimleri inceleyerek orada yaşananları izleyerek nasıl bir yaşam, donma olayı nasıl olmuş onu inceledik. Sonra da oraya ait bir biblo, minyatür olarak yapmayı uygun bulduk. Bunlar gelecek yıl inşallah Belediyemiz adına misafirlere hediye olarak verilecek. Figürlerimiz Sarıkamış’ta donmuş askerler olacak ve kalıba alındıktan sonra seri üretime geçilecek. Üretime geçmeden önce de sahtesini kimsenin yapmaması için patentini alıp piyasaya süreceğiz, inşallah.” dedi. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler