Doğudan Yükselen Umutlar

Doğudan Yükselen Umutlar

Iğdır'da, “Doğudan Yükselen Umutlar” projesi kapsamında liseler arası futbol turnuvası final maçı ile sonlandı.

Doğudan Yükselen Umutlar  


Iğdır’da, “Doğudan Yükselen Umutlar” projesi kapsamında liseler arası futbol turnuvası final maçı ile sonlandı. 


Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Doğudan Yükselen Umutlar” projesi, sportif alanda turnuva düzenlenmesi faaliyeti gerçekleştirilen “Liseler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası” final maçı ile sonlandı. Kentteki, 14 lise arasında gerçekleştirilen turnuvanın final maçına Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, İl Emniyet Müdür İbrahim Karadağ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Gürhan Yıldız katıldı.


Turnuva sonunda birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikincisi Atatürk Anadolu Lisesi ve üçüncüsü MEB Anadolu Lisesinin kuplarını veren Vali Ahmet Pek, kupa töreni sonrası yaptığı açıklamada, ÇOGEP programı kapsamında Toplum Destekli Polislin takip ettiği proje olduğunu, buradaki temel amacın soysal fayda, insani ve kültürel fayda olduğunu söyledi.


Vali Pek, “Öğrencilerimiz kendilerine yakışan ve insani tavırlarını yitirmeyecek bir şekilde sportif faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Kendilerini burada kutluyorum” dedi.


Turnuvaya katılan ve bir konuşma yapan öğrencilerden Murat Sazak, bu tür faaliyetlerin kendileri için çok iyi olduğunu, doğuda fazla sporcu çıkmadığını, böylesi faaliyetlerin sporcu kazandırma açısından güzel olduğunu, bunun devamının sürmesinin kendileri için çok iyi olacağını söyledi.


Öte yandan; turnuvada derece giren ilk üç takıma ödül olarak İstanbul’da tarihi mekanlar gezdirileceği, burada kiralanacak olan tekneyle boğaz turu yapılacağı ve Spor Toto Süper Ligi 12. haftasında (21-24 Kasım 2013 tarihleri arası) İstanbul Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena Stadyumunda oynanacak olan Galatasaray-Sivas Spor futbol müsabakası izleneceği belirtildi.

2.20131104095318..gif3.20131104095327..gif4.20131104095336..gif5.20131104095344..gif7.20131104095358..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber