DOĞUMEVİ HASTANESİ YARGIDA

DOĞUMEVİ HASTANESİ YARGIDA

DOĞUMEVİ HASTANESİNİN KARS DEVLET HASTANESİ İLE BİRLEŞTİRLMESİ ARTIK YARGIDA

DOĞUMEVİ HASTANESİNİN KARS DEVLET HASTANESİ İLE BİRLEŞTİRLMESİ ARTIK YARGIDA

  Kısa zaman önce Sağlık Bakanlığının aldığı bir kararla Kars Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Kars Devlet Hastanesi çatısı altında birleştirmesi üzerine harekete geçen Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi konuyu Mahkemeye taşıdı.

  Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi Kars Doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesinin

Kars Devlet Hastanesi ile Birleştirilmesini yargıya taşıdı.

  Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Türk Sağlık-Sen Kars Şube Sekreteri Murat Şanlı şunları söyledi:

  “Bilindiği Üzere Kars Devlet Hastanesi ile Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi idari kadrosunun Kars Devlet Hastanesi bünyesinde birleştirilerek hizmetlerin 369 (üç yüz altmış dokuz) yatak kapasitesi ile “Kars Devlet Hastanesi” adı altında yürütülmesini öngören Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 03.09.2009 tarih ve 34477 sayılı yazısına istinaden 15.09.2009 tarihinde Kars Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne, 25.09.2009 tarihinde ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kars Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesine tebliğ edilmiştir. Söz konusu birleşme neticesinde birleştirilen hastaneler bünyesinde görev yapan arkadaşlarımızın gerekse değerli Kars halkının mağdur olacağından dolayı işbu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur”

  Konu ile ilgili olarak Şube Başkanı Erhan Sarıkaya nezdinde Genel Başkan Önder Kahveci devreye girdi ve şubenin hassasiyetini anlayarak gerekli ilgiyi gösterdi. İtiraz süresinin son günü olan 18.11.2009.tarihinde Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi aracılığı ile Erzurum Nöbetçi İdare Mahkemesine bu yürütmeyi durma birleşmenin iptali ve davası açıldı. Kamuoyunda bildiği üzere benzer durum Zonguldak’da yaşanmış ve idare mahkemesi yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı ve konunun esastan görüşülmesine kara verildi.

  Bugün itibari ile artık bu birleştirme konusu yargıda.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler