Doğumevi’nde 23 Nisan coşkusu

Doğumevi’nde 23 Nisan coşkusu

Kars Devlet Hastanesi Doğumevi Hastanesi'nde yatan çocuk hastalar için 23 nisan etkinliği düzenlendi.

Doğumevi’nde 23 Nisan coşkusu

Kars Devlet Hastanesi Doğumevi Hastanesi’nde yatan çocuk hastalar için 23 nisan etkinliği düzenlendi. Renkli kostümlere bürünen üniversite öğrencileri; Çocuk Gelişimci Gözde Cingöz ve Yrd. Doç. Dr. Funda Kardaş Özdemir öncülüğünde hasta çocukları yataklarında ziyaret edip hediye dağıttılar ve onlara muhteşem gösteriler sundular. Ayrıca, hastanenin acil servisine gelen çocuk hastaları da ziyaret edip onlara adeta moral enjekte ettiler. 

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Kardaş Özdemir ve Doğumevi Hastanesi Çocuk Gelişimci Gözde Cingöz’ün öncülüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı hastanede kutlandı. Hastalıklarından dolayı dışarı çıkamayan ve okullarına özlem duyan çocuklar, ayaklarına gelen 23 Nisan eğlencesiyle tadına doyum olmayan mutluluk yaşadılar. Sabah erken saatte çocuk hastaların yattığı kat tepeden tırnağa Türk bayrakları, balonlar, resimler ve diğer aparatlarla süslendi ardından da hastane doktorları ve bir alış-veriş merkezinin katkılarıyla sürpriz hediyeler alındı. 

KAÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık meslek Lisesi öğrencileri hastanede yatan 25 çocuğu şenlendirmek onlara motivasyon olabilmek için kolları sıvadılar. Palyaço, tahta bacak, singer çocuk gösterileriyle çocuklara keyifli dakikalar yaşatan öğrenciler çocukları tek tek yataklarında ziyaret ederek hem gönül bağı kurdular hem de hediyelerini takdim ettiler. Uygulama hem çocukları hem de annelerini sevindirdi. İlk kez gördükleri kostümler karşısında zaman zaman huysuzlanan öğrenciler kısa sürede abla ve ağabeylerine alıştılar ve onlarla muhteşem bir gönül bağı kurdular. Renkli geçen ziyaretlerden sonra annelerinin ve sağlık görevlilerinin yardımıyla koridorda toplanan çocuklar abla ve ağabeyleriyle şarkılar söyleyip eğlendiler.

KARIN AĞRISIYLA GELİP GÖLE OYNAYA AYRILDILAR

23 Nisan kutlaması acil servise karın zehirlenme şüphesiyle acil servise getirilen ve ilk müdahalenin ardından çocuk servisine alınan çocukları hem şaşırttı hem de eğlendirdi. İlk geldiklerinde yüzleri buruk olan ağrıyan karınlarını tutan çocuklar yedikleri serum ve tedavinin ardından kendilerini topladıkları sırada sürpriz ziyaretle karşılaştılar. KAÜ’nün ve Sağlık Lisesinin gönüllü öğrencileri bu çocukları da tedavi gördükleri odada ziyaret ettiler ve onlarla da unutulmaz bir gönül bağı kurdular. Ayaklarına kadar gelen 23 Nisan kutlamasından son derece memnun kalan öğrencilerin 30 dakika öne hissettikleri ağrılardan eser bile kalmadı. Hepsi de kollarında serum takılı olmasın rağmen anlık karşılaştıkları mutluluk tablosuyla acılarından kısa sürede kurtuldular ve teşekkür ettiler. Kısa süre önce ağrılarla geldikleri hastaneden hediyeleri ve gülen yüzleriyle ayrılan öğrenciler evlerinin sevinçle evlerinin yolunu tuttular.

AMAÇ; ÇOCUKLARA MİLLİ BAYRAMLARINI YAŞATMAK

Çocuk Gelişimci Gözde Cingöz, amaçlarının hastaneden dışarı çıkamayan çocuklara milli bayramı yaşatmak olduğunu söyleyerek, “23 Nisan etkinliği hem milli bayramlarımızı unutturmamak adına hem de hastanede çalışan çocuklarımıza moral olması açısından yaptığımız bir etkinlik. Sürpriz olarak hazırladık, sabahtandır bir koşuşturmaca bir merak var çocuklarımızda. Yaş gruplarına uygun hediyeler aldık, süslemeler yaptık çeşitli birçok etkinliğimiz var. Üniversitede Funda hocamızın da desteğiyle etkinliğimizi bayağı büyüttük. Geçen sene sadece süsleme yapabilmiştik. Bu sene doktorlarımızın da katkısıyla işi büyüttük. Programımızda yüz boyama etkinliğimiz var, palyaçomuz var, süslemelerimiz var, müzikli danslarımız var ve çocuklara bazı minik hediyelerimiz olacak. Şuan yirmiye yakın çocuğumuz var, yoğun bakımımızda da 4 tane çocuğumuz var. Onları 2 gün önce düşünüp onlara göre hediyeler seçmeye çalıştık. Bu etkinliği ilk defa yapıyoruz. İnşallah bundan sonra devamı gelir. Burada amacımız çocuklara milli bayramlarımızı yaşatmak ve tabi önceliğimiz onlara moral olmak. Çünkü burada uzun süre yatmak zorunda kalan çocuklarımız var ve haliyle sıkılıyorlar. Kafkas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin de bayağı bir desteği oldu. Onlarla birlikte hasta çocukları aldık, etkinliğimizi yaptık, süslemelerimizi yaptık. Funda hocamızın da desteği büyük, onunla birlikte oyuncaklarımızı ayarladık. Palyaçomuz gönüllü olarak etkinliğimize geldi. Kostüm giyerek hediye dağıtan öğrencilerimiz oldu.” dedi.

BUGÜN BİZ ÇOCUKLARIMIZI ÇOK MUTLU ETTİK

Hemşirelik 3. sınıf öğrencisi Gülistan Çiçek, “Bugün biz çocuklarımızı çok mutlu ettik. Öğretmenlerimiz ve Gözde Abla sayesinde onların ve birçok öğrenci arkadaşlarımızın eşliğinde hastalarımızı ziyaret ettik. Onlara oyuncaklar dağıttık. Çok mutlu oldular ve bizde mutluyuz. Öncelikle Gözde Ablanın yanına geldik. Gözde Abla birçok şey ayarladı. Oyuncaklarımızı aldık. Hediye paketlerine koyduk. Okuma kitapları, süslemeler, hemşire arkadaşlarımızın yaptığı resimlerin hepsini astık. Her şey çok güzel oldu.” diye konuştu.

GÜZEL GÜNLER HEPİMİZ İÇİN AMA ÖNCELİKLE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Hemşirelik 4. sınıf öğrencisi Mesut Demir, “Bugün buraya gelerek bütün çocukları mutlu etmeye çalıştık. Mutlu olduklarını görünce bizde mutlu olduk. Onlar için her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. Böyle etkinliklerin daha da fazla olmasını daha da desteklenmesini istiyoruz. Daha öncesinden aslında her şeyimiz hazırdı. Görüşmelerimiz, yazışmalarımız, hediyelerimiz bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bize hediyeler verdiler. Kostümler bulundu. Çocukları mutlu etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Özelikle Gözde Hanıma ve Funda Hocama teşekkür ediyorum. Çocukları mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Güzel günler hepimiz için ama öncelikle çocuklarımız için.” şeklinde konuştu.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİNDİ

Veteriner Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Hilmi Nuhoğlu, “Bu işi yaklaşık 8 yıldır profesyonel olarak yapıyorum. Funda Hocamız bana ulaştı. Bu şekilde gönüllü bir programları olduğunu söyledi. ben ilk başta böyle güzel bir organizasyon olacağını tahmin etmiyordum. Buraya geldiğim zaman herkes gönüllü bir şekilde  inanılmaz bir şekilde enerji sarf ediyordu. Daha öncede bu tarz organizasyonlarda hiç bulunmayan arkadaşlarımız çocuklar için inanılmaz performanslar gösterdiler. Her şey çocuklar içindi. İçeriye girdiğim zaman çocukların o güler yüzü, şaşkınlığı daha önce böyle bir şey beklemiyorlardı. Her şey çok güzeldi. Sadece o gülümseme bütün yorgunluğa değer. Koridorlara sığmaya çalıştık. Terledik. Baya yorulduk. Bacaklarımız baya ağır. Ekipmanlarımız yaklaşık bir buçuk saattir ayakta. Sürekli hareket halindeyiz. Ama güzeldi her şey için değdi.” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR DUYGU YAŞADIK

Öğrencilerden Resul Çaçan, “Bir etkinlik düzenledik. Yeteri kadar güldürdüğümüze eğlendirdiğimize inanıyorum. Buradan da tüm dünya çocuklarının çocuk bayramını kutluyorum. Çok güzel bir duygu yaşadık. Çocukları eğlendirmek onlarla ilgilenmek bir an olsun kendilerini hastanede hissetmemelerini hissettirdik onlara. O konuda çabaladık. Umarım başarılı olmuşuzdur.” dedi.

HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOCUKLARIMIZIN BUGÜNÜNÜ KUTLAMAK İSTEDİK

KAÜ Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Kardaş Özdemir ise şunları söyledi:

“Biz bugün özelikle hemşirelikte çok önemli yeri olan oyunla terapi, oyunla tedaviye bir bakıma uygulamaya gayret ettik. 23 Nisan bizim için bir fırsat oldu. Her şeyden önce çocuklarımızın bugününü kutlamak istedik. Ama bununla birlikte hemşirelikte önemli bir yeri vardır çocuklarda  oyunla terapi oyunla tedavi diye bunu yapma çalıştık. Eğlendirmeye çalıştık. Hastanemizin başta Gözde Hanım olmak üzere tüm doktorları tüm çalışanları bu anamda destek oldular. Benim kendi fedakar öğrencilerim. gönüllü bir şekilde gelip katıldılar. Zaten onlar uygulamalarda çocuklarımızla sürekli birlikteler. Bugün onların ablaları, ağabeyleri olarak hemşirelik dışında farklı bir yönünü gösterdiler. Onların bu güzel gününü kutlamaya çalıştılar. Çok eğlendik. Çok neşeli güzel bir gün geçirdik.”

BUGÜNLERİNİ HASTANEDE BURUK GEÇİRMESİNLER İSTEDİK

Özdemir daha sonra şöyle konuştu:

“Çok küçük olanlar dahi tepkisiz kalmadı. Tabi ki bazıları bizim kostümlü arkadaşlarımızdan biraz korktular. Eminim ki onların da hayatında önemli bir anı olacaktır. Bugünü ileride hatırlayacaklar ve hastanede yattığımız sürede biz de böyle bir faaliyetle karşılaştık. Bize de böyle bir sürpriz yapıldı diye eminim bunu ileride hatırlayacaklardır. Ama şöyle de bir şey var genellikle oyuncak seçerken de onların yattıkları yataklarında eğlenebilecekleri hastane de geçirdikleri yani düşünün ki bütün dünya çocuklarının bir bayramı var ve siz bunu hastanede yatarak geçiriyorsunuz. Biz bu anlamda onlara biraz empati yapmak istedik. Bugünlerini hastanede buruk geçirmesinler istedik. Dışarıda koşup eğlenebilen diğer bütün çocuklar gibi onlarda eğlenebilsin. Hasta yataklarında oyuncaklarıyla biraz olsun mutlu olsun istedik. O yüzden onlara hediyeler dağıttık. Ve biraz günlerini güzel geçirmeleri için gayret ettik.”  kha

Önceki ve Sonraki Haberler