Doğunun Modern Şehri; Kars İngilizceyi Nasıl Öğreniyor?

Doğunun Modern Şehri; Kars İngilizceyi Nasıl Öğreniyor?

İngilizce ülkemizin her köşesinde öğretilmeye çalışılan gerek İngilizce kursları gerek özel dersler ile desteklenen yabancı dillerin başında gelir. Kars İngilizce eğitiminin yoğun olarak yapıldığı şehirlerimizden biridir.

Ülkemizin Paris’i olarak da adlandırılan bu şehirde yaz turizminden çok kış turizmi yapılmaktadır. Kış aylarında gezmek için gelecek turistlerin güzel vakit geçirecekleri mükemmel bir şehirdir. Çıldır gölü kış aylarında donan ve balıkların daha kolay avlandığı bir mekândır. Soğuk hava şartlarında donan bu göl yaklaşık 80 cm kadar donmaktadır. Adrenalin yaşamak ve cesaretinizi test etmek isterseniz bunun için ideal bir şehirdir. Turistlerin kış turizmi için geldiği bu şehirde eğlenmek oldukça uygundur. Dar sokaklarında güvenli bir şekilde gezebileceğinize emin olabilirsiniz. Sarıkamış kış aylarında dolup taşan mekânların başında gelir. Alplerden sonra toz kristallerinin yağdığı tek yer burasıdır. Snowboard yapabilir, kartopu oynayabilirsiniz. Mimari ve kültürel yapısı bu şehri özelleştiren ayrıntılardır. Oldukça modern olan bu şehir doğunun en gelişmiş şehirleri arasındadır. Eski mimarı yapıların halen ilk günkü gibi durduğu bu şehirde halk oldukça yardımseverdir. Üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş bulabileceğiniz bir şehirdir. İş imkânın fazlasıyla var olduğu bu şehirde okumuş kişi sayısı bir hayli fazladır. Doğuda gezebileceğiniz şehirlerin başında gelen Kars eski dönemleri andıran sokakları ile de oldukça estetik görünmektedir. Kars’ta iyi bir konumda çalışabilmeniz İngilizce bilginize bağlıdır. Ne kadar profesyonel seviyede İngilizceye sahip olursanız o kadar iyi bir statüde çalışıp iyi paralar kazanabilirsiniz. Şehir öyle aman aman bir kalabalığa sahip değildir. Her şey belli bir düzen ve kural içerisinde ilerler. Halk nerde ne yapacağını bildiği için doğunun en sakin şehri unvanı Kars’ındır. 

Kars halkına her imkân en üst düzeyde verilmiştir. Gerek Kars İngilizce kursları, gerek sosyal yaşam alanları ve diğer aktivite merkezlerinde insanlar ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılar. Modern bir şehir olmasının yanı sıra ihtiyacınız olan eğitim, sanat ve kültürel aktiviteler bu şehirde yoğun olarak yapılmaktadır. Alışveriş merkezlerinin yaz aylarında tıka basa dolduğu insanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığı bir şehirdir. Doğunun başkenti olarak da adlandırılan bu şehirde insanlar oldukça hoşgörülü ve saygılıdır. Gelen her misafire aynı seviyede yardımcı olmak isterler. Kars’ın merkezi kadar ilçeleri de aynı oranda gelişmiştir. Postane, devlet hastaneleri, özel hastaneler, mağazalar, her türlü gıda ihtiyacınızı karşılayacağınız alışveriş merkezleri bu şehirde önemsenen konuların başında geliyor. Halk bulunduğu ilçede tüm ihtiyaçlarını karşıladığı için şehir merkezine gitmesine gerek kalmıyor. Büyükşehir belediyesi ilçelere de en az şehir merkezi kadar gelişmiş yapıdadır. Kars’ta ulaşım sıkıntısı kesinlikle çekmezsiniz. Sayısız dolmuş ve otobüs hizmetleri ile hizmet veren belediye bu konuda halkı memnun etmeyi başarmıştır. Yabancı bir misafire yol gösterecek yardımcı olacak birçok kişi vardır. Misafir olarak geldiğiniz bu şehirde konaklayabileceğiniz birçok otel ve apart vardır. Özellikle kış aylarında gelecekseniz daha önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda vardır. Kars sokakları yaz aylarında oldukça canlıdır. Gençlerin sokaklarda gece yarısına kadar eğlendiği kimsenin kimseye zararı olmadığı bu şehirde güvenli bir şekilde dolaşabilirsiniz. Şehir merkezine toplanan gençler ile arkadaş olup güzel sohbetler edebilirsiniz.

Kars’ta yaz aylarında vakit geçirebileceğiniz yayları vardır. Rakımı bir hayli yüksek olan bu yaylarda temiz hava sizi çarpabilir. Şehrin gürültüsünden uzak yeşil ve mavinin birleştiği bu yaylalarda koyun, keçi güden halkı görüp dertleşebilirsiniz. Güzel havada piknik yapıp çadır kurabilirsiniz. Kars anlatılmayacak yaşanacak bir şehirdir. Ulaşımınızı karayolu ya da havayolu ile yapacağınız bu şehirde yolların sakinliğe hayran kalabilirsiniz. Modern çağa ayak uydurmuş bu şehir yeniliğe açıktır. Halkın barınma ihtiyacı lüks bir şekilde karşılanmaktadır. Hayvancılığın yoğun yapıldığı bu şehirde bir çoban üniversite okumuş bir öğrenciye göre daha bilgilidir. Eğitime önem veren kişilerin bu şehirde yetişip önemli yerlere geldiği de duyulan haberler arasındadır. İş olanaklarının her geçen gün arttığı bu şehirde kentleşme yaygın olarak yapılmaktadır. Daha modern ve yaşanabilir yaşam alanlarında konforlu bir şekilde yaşayabilirsiniz. Memur sayısının bir hayli fazla olduğu bu şehirde düzen kuralını herkes benimsemiştir. Bu yüzden de düzenli şehirlerin arasında hafızanızda kalacak bir şehirdir. Sıkıldığınızda sadece sokaklarını gezmeniz yeterlidir. Eski mimari yapılar, müzeler ve sosyal yaşam mekânları zamanınızı geçirebileceğiniz yerlerin başında gelir. Halk her konuda çok bilgilidir. Merak ettiğiniz her konuyu yöre halkına çekinmeden sorabilirsiniz. Kış aylarında oldukça soğuk olan bu şehir o soğuklara rağmen canlıdır. Gecenin ilerleyen saatlerinde sokakta çocukların katıla katıla gülerek kartopu oynadığını duyabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler