DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - "Çocuklarımla aynı evde görüntülü konuşarak hasret gideriyoruz"

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - "Çocuklarımla aynı evde görüntülü konuşarak hasret gideriyoruz"

Kars'ta pandemi hastanesi olan Harakani Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Okan Çalışkan yeni tip koranavirüsle (Kovid-19) mücadelede herkesi tedbirlere uymaya çağırdı.

Harakani Hastanesinin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olan Dr. Okan Çalışkan yaptığı açıklamada, enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmaları nedeniyle telefonlarının Kovid-10 sürecinde hiç susmadığını söyledi.

Uzun süre uykusuz kaldıklarını anlatan Çalışkan, "Hastalığın ülkemizde ilk görülmeye başlamasından sonra 2-3 hafta boyunca uykusuz kaldık. Günde 2 saat, en fazla 3 saat uyuduğumuz zamanlar oldu. Uykusuzlukla ben de iştahsızlık da oldu, kendi hayatımdan endişelenmeye başladım, devamında bu hastalık ve hastalar geldikçe deneyim kazandık, tecrübe kazandık." diye konuştu.

Hem yoğun bakımdaki hem de servisteki hastaların durumlarını yakından izlediğini ve böylece hastalığın gidişatını takip ettiğini belirten Çalışkan, "Özellikle genç hastalarımızı kaybetmemiz bizi üzdü, yalnız bir hastamız bizi çok sevindirdi, 28 gün yoğun bakımda kalmıştı, daha sonra 28'inci gününde servise çıkıp onun taburcu olduğunu görmek bütün yorgunluklarımızı aldı." dedi.

- "İnsanların duyarsız şekilde maskesiz gezmesi, yaptığımız çalışmaları yok sayıyor"

Çalışkan, Kovid-19'dan korunmak için ailesiyle bazı düzenlemeler yaptıklarını anlatarak, "Sağlık çalışanı olmamız sebebiyle kendi ailemizi de korumaya çalışıyoruz. İki kızım var, ailenizden de endişe ediyorsunuz. Kendi odamı ayırdım, kendime evde ayrı bir yer oluşturdum ve halen bunu uygulamaya çalışıyorum." diye konuştu.

Hastanelerinde Kovid-19 hekimleri olarak nöbetlere başladıklarını dile getiren Çalışkan, "Hekim arkadaşlardan kimse 'ben oraya girmem' demedi, herkes canla başla mücadele etti. Biz bu mücadeleyken çevredeki insanların bu kadar duyarsız şekilde maskesiz gezmesi, cenazelere katılmaları bizim buradaki yaptığımız çalışmaları yok sayıyor. Biz burada gece gündüz çalışıyoruz emek veriyoruz ama insanlar bu şekilde yapınca motivasyonumuz düşüyor." ifadelerini kullandı.

- "Çocuklarımla evde görüntülü konuşuyoruz"

Çalışkan, zor bir süreçten geçtiklerini ve evde çocuklarından, ailesinden ayrı bir odada kaldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eve girer girmez eşime çocukları benden uzak tutmasını istiyorum ve evde ayrı bölümüme geçiyorum, daha sonra duş alıyorum ve üzerimdeki elbiseleri ayrı bir yere çıkartıyorum. Daha sonra yine ayrı yere geçiyorum. Ailemle görüntülü konuşuyorum. Hastanedeyken de ailem arıyor. Zor bir süreç, bir taraftan çocuğuna sarılmak istiyorsun bir taraftan hastaneden aldığın virüs acaba bulaşır mı düşüncesi arasında kalıyorsun. Çocuklarımla aynı evdeyim ama ayrı odalarda olduğumuz halde görüntülü konuşarak hasret gideriyoruz."

doktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(1).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(2).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(3).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(4).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(7).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(8).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(11).jpgdoktorlar-kovid-19la-savasi-anlatiyor---cocuklarimla-ayni-evde-goruntulu-konusarak-hasret-gideriyoruz-(12).jpg

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler