DOMUZ GRİBİ

DOMUZ GRİBİ

VALİ AÇIKLADI: KARS'TA DOMUZ GRİBİ VAKASI YOKTUR

VALİ AÇIKLADI: KARS’TA DOMUZ GRİBİ VAKASI YOKTUR

-KARS VALİSİ AHMET KARA DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA KARS’TA DOMUZ GRİBİ VAKASINA RASTLANILMADIĞINI VE ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUMUN BULUNMADIĞINI SÖYLEDİ

-KIŞ AYLARINDA GRİP VAKALARINDA ARTIŞ OLMASI İHTİMALİ ÜZERİNE DE HASTANELERDE, OKULLARDA, TOPLU TAŞIM ARAÇLARINDA GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINDIĞINI DA KAYDEDEN VALİ KARA, DOMUZ GRİBİ AŞININ HENÜZ KARS’A GELMEDİĞİNİ, GELDİĞİNDE DE RASTLANILMASI MUHTEMEL RİSK BÖLGELERİNDE AŞILARIN YAPILACAĞINI SÖZLERİNE EKLEDİ

 

  KARS – Kars Valisi Ahmet Kara düzenlenen basın toplantısında Kars’ta domuz gribi vakasına rastlanılmadığını ve endişe edilecek bir durumun bulunmadığını söyledi. Kış aylarında grip vakalarında artış olması ihtimali üzerine de hastanelerde, okullarda, toplu taşım araçlarında gerekli önlemlerin alındığını da kaydeden Vali Kara, domuz gribi aşının henüz Kars’a gelmediğini, geldiğinde de rastlanılması muhtemel risk bölgelerinde aşıların yapılacağını sözlerine ekledi.

  Vali Ahmet Kara, Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, İl ve İlçelerden gelen Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkililerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Valilik Gazi Salonu’ndaki toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ahmet Kara, Kars’ta domuz gribi vakasına rastlanılmadığını ve endişe edilecek bir durumun bulunmadığını söyledi.

  Vali Kara, “Henüz böyle bir vakayla karşılaşmadık. Böyle bir vakadan hastanemize başvuru olmadığı gibi yatan hastamızda bulunmamaktadır. Ama bu olmaz diye bir şeyi akıllara getirmez. Bu mevsimsel grip gibi normal, mevsimsel gripten daha ölüm oranı az fakat daha fazla yayılabilen, yani salgın yönü çok fazla olan bir hastalık. Onun içinde tabiî ki Dünya Sağlık Örgütü bütün ülkelere bu konuda hazırlıklı olmalarını istedi. Biz de ilimizde gerekli hazırlıklarımızı gözden geçirmek için bu toplantıyı yaptık. Her türlü önlem alınmıştır” dedi.

  Domuz gribiyle ilgili hazırlıkların tam olduğunu ve aşılarında gelmek üzere olduğunu ifade eden Vali Kara, “Bu aşı risk gruplarına geldiği zaman uygulanacaktır. Ama dediğim gibi olağanüstü her hangi bir durum yoktur” diyerek gazetecilerden de hassas olmalarını ve halkı paniğe düşürecek veya şüphe uyandıracak şekilde haberlerini yansıtmamalarını istedi. Konunun ciddiyetinin iyi anlaşılması ve anlatılmasının önemine de vurgu yapan Vali Kara, haberlerin doğru yansıtılmasını basın mensuplarından özellikle rica etti ve “Yani tam doğru yazın lütfen. Hafif kayma insanları paniğe sevk edebilir. Veya bazı yanlış şeyler nedeniyle dikkatsizliğe teşvik edebilirsiniz. Onun için Sağlım Müdürlüğü ve vilayet her zaman size doğru bilgileri verecektir. Bu konulara özellikle uyarsanız çok seviniriz” diye konuştu.

  Sağlık Müdürü Fahri Sevinç de Kars’ta şu ana kadar domuz gribi vakasının görüldüğü yabancı ülkede bulunan iki kişinin ateş ve halsizlik nedeniyle hastaneye başvurduklarını fakat bunlardan alınan kültürlerin Refik saydam Hıfzıssıhha Merkezine gönderildiğini ve sonuçların negatif çıktığını belirtti. Sağlık Müdürü Sevinç, ayrıca defalarca “Kars’ta domuz gribi vakası yoktur” sözlerini tekrarladı.

 

 

 


 

Önceki ve Sonraki Haberler