DOMUZ GRİBİ AŞISI

DOMUZ GRİBİ AŞISI

KARS'TA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI VALİYE YAPILDI

KARS’TA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI VALİYE YAPILDI

KARS VALİSİNDEN SONRA; SAĞLIK İL MÜDÜRÜ, HASTANELERİN BAŞHEKİMLERİ VE GAZETECİLERE DE DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI

 

  KARS – Kars’ta ilk domuz gribi aşısı Vali Ahmet Kara’ya yapıldı. Vali Kara’dan sonra; Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç, hastanelerin başhekimleri ve gazetecilere de aşı yapıldı.

  Kars’ta yeni gelen domuz gribi aşısının ilki Valilik Gazi Salonu’nda düzenlenen toplantıda Vali Ahmet Kara’ya yapıldı. Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç, hastanelerin başhekimleri ve gazetecilerin katıldığı toplantıda bulunanların çoğuna domuz gribi aşısı yapıldı.

  Vali Ahmet Kara, domuz gribi aşısında korkulacak bir durum olmadığını, bunun bir koruyucu aşı olduğunu çünkü hastalık yakaladıktan sonra aşı olmanın bir anlamının bulunmayacağını söyledi.

  Gazetecilerden isteyenlere de domuz gribi aşısı yapılacağını ifade eden Vali Kara, “Sansasyonel şekilde anlatıldığı üzere domuz gribi aşısı olmak için şu anda bizler burada toplandık. Sağlık Bakanlığı tarafından defalarca ‘bu aşıda diğer aşılardan daha fazla risk yoktur’ açıklamaları yapılmıştır. Her aşıda da risk vardır, her ilaçta da risk vardır, insanoğlunun hayatının her saniyesi risktir aslında. Ama bu aşıda diğer aşılardan daha ayrı bir risk yoktur. Onunu için Sağlık Bakanlığımızın ‘bu aşıları olun’ demesine rağmen zaman zaman basında çeşitli iddialar ortaya atılmakta. Bazen de politika yapmak için muhalif parti mensuplarının bazıları ‘biz aşı olmayacağız’ şeklindeki telkinlere de dayanarak basında böyle bir olumsuzluk oluşturuldu. Bilindiği üzere Obama’nın kızları da aşılandılar” dedi.

  Toplantının sonunda aşı yapılanlara aşı kartı dağıtıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler