Dönemin Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör’ün cezası belli oldu

Dönemin Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör’ün cezası belli oldu

FETÖ Davasından tutuklu dönemin Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ve yardımcısı Kamil Öztürk 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla Kars İl Jandarma Komutanlığında görevli 4'ü tutuklu, 11 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Kars 2.Ağır Ceza Mahkemesine görülen davada, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ve yardımcısı Kamil Öztürk’e 15’er yıl hapis cezası verildi. Aynı davadan tutuklu İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Ömer Talay ve bir astsubaya 12 şer yıl ceza verildiği öğrenildi. 11 kişinin yargılandığı davada diğer şahısların beraatına karar verildi.

16 Haziran 2017 tarihide gözaltına aldıktan sonra tutuklanan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, 15 Temmuz darbe gecesinde 14. Mkz. Piyade Tugay Komutanlığına gitmesi, aynı gece Kağızman’da görevli bir piyade yarbayı Jandarma istihbaratçılarla birlikte darbeye destek için Kars’a getirilmesi, şehir elektriğinin kesilmesi girişiminde bulunulması, darbe mesajlarının ilçelere gönderilmesi ve jandarma birliklerini hazır bekletilmesi gibi suçlardan tutuklanmıştı.

Albay Güngör ile birlikte yardımcısı Kamil Öztürk, İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Ömer Talay ve Astsubay Murat Aydoğmuş’a aldıkları cezanın anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütü üyesi olmak" suçlarından verildiği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler