Dr. Düzgün: 2017 Yılı 2. Dönem Buzağı Destekleme İcmalleri Askıya Çıktı

Dr. Düzgün: 2017 Yılı 2. Dönem Buzağı Destekleme İcmalleri Askıya Çıktı

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2017 Yılı 2. dönem buzağı destekleme icmallerinin askıya çıktığını duyurdu.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, hayvan yetiştiricilerin askı listelerini il ve ilçe müdürlüklerinden kontrollerini yapmaları çağrısında bulundu. Müdür Düzgün ayrıca askıya çıkan 2017 Yılı 2. dönem buzağı destekleme icmallerine askı süresince itirazlarını yapabilecekleri de bildirdi. 

Bilindiği gibi ilimizde 2017 yılı buzağı desteklemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmuştu. Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği  kapsamında desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin ilk başvurularını 29 Eylül 2017 tarihi mesai bitiminde tamamlanmıştı.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, uygulama kapsamında; programlı aşılarının tamamlanması, TÜRKVET ve e-ıslah kayıtlarının yapılması şartı ile 2017 doğumlu her buzağıya destek verileceğini belirtilmişti.

İl Müdürü Düzgün; desteklemeden yararlanmak için buzağıların, 2017 yılı içerisinde doğmuş olması, küpelenerek TÜRKVET  ve e-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve LSD aşıları) tamamlanmış olması gerektiğini duyurmuştu

Müdür Düzgün destekler ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında: “Soy kütüğüne kayıtlı olanlar için saf kültür ırkı ve melezi buzağıların aynı kültür ırkı boğa sperması ile yerli ırk ve melezlerinin ise herhangi bir ırktan boğanın sperması ile suni tohumlama sonucu doğmuş olması gerekmektedir. İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise; şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/ üretici örgütleri aracılığıyla İl/ İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabileceklerdir. Desteklemelerde en önemli görevin yetiştiricilere düşer. Vatandaşların başta buzağılarını zamanında küpeletmeleri, TÜRKVET ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirmeleri, programlı aşılarını (Şap, Brusella ve LSD aşıları)  yaptırmaktan sorumlu oldurlar. Tüm hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurmalıdırlar.” açıklama da bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler