Dr. Düzgün, Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtılıyor

Dr. Düzgün, Genç Çiftçilere Hayvanları Dağıtılıyor

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Genç Çiftçi Projesi'nden hibe desteği için hak kazanan genç çiftçilere, hayvanların dağıtılmaya başlandığını bildirdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Müdür Düzgün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu destekler kapsamsında, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin (Tebliğ No: 2016/16) çerçevesinde proje başvurularının alınmış olduğunu söyledi. Düzgün, Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda büyükbaş kategorisinde 107 çiftçinin proje hibe desteği almaya hak kazandığını belirtti.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Proje kapsamında 107 büyükbaş projeden tamamına 6'şar adet olmak üzere toplamda 642 tane dişi düve dağıtıldı. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerimizin üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacaktır. Genç Çiftçi Hibe Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen alımlar, amacı ve ödemenin yapılmasından sonra iki yıl süre ile hayvanlar satılmaz. Projenin Kars hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler