Dr. Umut Yılmazel MHP Kars Milletvekili Aday Adayı

Dr. Umut Yılmazel MHP Kars Milletvekili Aday Adayı

Dr. Umut Yılmazel Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Dr. Umut Yılmazel MHP Kars Milletvekili Aday Adayı

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Dr. Umut Yılmazel Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

MHP Kars İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yaparak aday adaylığını duyuran Dr. Umut Yılmazel, "Çok muhterem hemşerilerim,

Milliyetçi Hareket Partisinin aziz mensupları, gönüldaşlarım,

Ve basınımızın değerli temsilcileri,

Kafkasların incisi bu güzel serhat şehrimizde sizlerle beraber olma onurunu bahşettiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum…

Selam olsun Kars’ta doğanlara,

Selam olsun Kars’a hizmet verenlere,

Selam olsun bu vatanı karşılıksız sevenlere,

Selam olsun önce ülkem diyenlere,

Selam olsun sizlere, baba dostlarıma, gönül kardeşlerime, bizim toprağımızın insanlarına," selam gönderdi.

Dr. Yılmazel yaptığı açıklama şöyle:

Ben Dr. Umut Yılmazel olarak, sizden birisi olarak, bu şehrin evladı olarak, karşınızda bulunuyorum. Her zaman sizlerin yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Sizin de dün olduğu gibi bugün de benim yanımda, arkamda olduğunuzu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yüce Rabbim sizlerden razı olsun.

Bugün burada sizlere hitap ederken, ülkemin bazı gerçeklerinden bahsetmek istiyorum. Ülkem darda iken, milletim zorda iken hiçbir zaman susmadım bundan sonra da susmayacağım. Gerçekleri cesurca haykırırım.

Değerli hemşerilerim;

Her karışı ecdat kanı ile sulanmış, Türk-İslam dünyasının gözbebeği ve kurtuluş ümidi olan ülkemizde neler yaşanmış? Kısaca bir göz atalım ister misiniz?

➢ Sıfır sorun sloganıyla yola çıkanlar ne yaptı? Komşularımızın tamamı bize düşman oldu.

➢ Ata toprağı Ağrı dağında, üzerinde yaşadığımız bu topraklarda gözü olanErmenistan’a maç seyretmeye gittiler. Ve Bursa’da stadyumda can Azerbaycan’ın şanlı bayrağının dalgalanmasını yasakladılar. İki devlet bir millet olduğumuz kardeşlerimizi küstürdüler. Bütün bunlar HOCALI katliamının acısı hala yüreğimizdeyken yapıldı.

➢ Irak’ta Amerikan askerlerinin sağ salim yurtlarına dönmeleri için duacı oldular. Ki o askerlerdi, Irak’ı yakıp yıkanlar, namusu ayaklar altına alanlar, kadınlara,kızlara tecavüz edenler. Çocukları katledenler. Petrole el koyanlar…

➢ Irak’ta Türk şehri Musul konsolosluğunda olanlar hepinizin malumudur. Maalesef sınırlarımız kevgire dönmüş. 5 milyona yakın Suriyeli vatanını terk etmiştir. Bunların 2 milyondan fazlası da Türkiye’ye kontrolsüz biçimde dağılmışlardır. Şimdide hükümet bu insanlara kimlik verip onlara oy kullandırma derdine düşmüştür.

➢ Suriye ile olan ticaretimiz sıfırlandı mı? Evet. Sınırımızda Üç PKK kantonu kuruldu mu? Evet. IŞİD adlı terör örgütü bize komşu oldu mu? Evet. Atamız Süleyman Şah’ın kutsal emanetleri bir gece yarısı IŞİD’tan kaçırılıp PKK‘nın paçavraları altında güya güvenceye alındı mı? Evet.

➢ Hükümet, kendi elleriyle Suriye’nin kuzeyinde büyük İsrail’i kurdurmaktadır.Bunları da zafermiş gibi yutturmaktadır. Hem de elhamdülillah müslümanım diyen milletimizin gözleri önünde yapmaktadır. Merhum Erbakan hocanın ifadesiyle okulun arka kapısından kaçan tembel talebe olduklarını ispat ettiler ama bu milleti kandırmayı da maalesef başardılar. Ancak umudumuzu yitirmeyeceğiz, çünkü biz bu oyunu bozacağız. MHP olarak bu düzene dur diyeceğiz.

Aziz hemşerilerim, çok kıymetli dava arkadaşlarım,

Dış ilişkilerde çok önemli olan birkaç konudan bahsettim. Birçok ülke ile ilişkilerimiz benzer durumdadır. Şimdi biraz da içeriye bakalım. Soruyorum size;

➢ Mısırlı esma için hepimiz gözyaşı döktük. Tamam. Ama İzmir Ege Üniversitesinde eli kanlı teröristler tarafından büyük ihmaller sonucu katledilen FIRAT‘ımız için her şeye maydanoz olanların ağzından ne duyduk? Hangi tedbirleri aldıklarını öğrendik? Koskoca bir hiç…

➢ Hazırlıklarını elbirliği ile yaptıkları, çözüm süreci diye lanse ettikleri çözülme sürecinde, Güneydoğumuzdaki kantonlar ilan edildiğinde, oraları teröristlere teslim edip onu da milletimize zafer diye mi yutturacaklar?

➢ Şimdiye kadar söyleyip de inkâr ettikleri olayları saysam saatler alır. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar ifadesi bunlar için yazılmıştır.

➢ Ekonominiz nasıl, rahat mısınız? Bir konuşuyorlar dolar uçuşa geçiyor. Dolar bir kuruş, evet sadece bir kuruş arttığında dış borcumuz ne kadar artıyor biliyor musunuz? Tam 4 milyar TL. Eski parayla 4 katrilyon TL. Bu para Karsı uçurur. İşsiz tek genç kalmaz. Aşı olmayan tek sofra bulamazsınız. Kimse Kars’tan göçmek istemez. Mutlu ve müreffeh bir hayat sürer benim serhat şehrimin insanları. Siz kardeşlerim buraya yapılacak yatırımlardan faydalanırsınız.

➢ 200 milyar dolar civarında teslim aldıkları ülke borcunu 700 milyar dolarlara çıkardılar. Sadece borçla geçinen bir ülkeye dönüştük. Hanginizin bankalara borcu yok? Allah sonumuzu hayreylesin…

➢ Kişi başına mili gelir 15 000 dolardan fazla diyorlar. Baba, anne ve üç çocuktan oluşan bir aile için bu yıllık 75 000 dolar aile geliri demektir. Yaniyıllık 190.000 TL. Allah aşkına hanginizin evine bu paranın dörtte biri giriyor?

➢ İşsizlikten hepimiz mustarip değil miyiz? İşe girmenin ölçüsü ne? Bir siyasi partinin ilçe başkanının referansına bağlı olmak. Liyakat mevhumu sizlere ömür. Üniversite mezunu gençlerimizin neredeyse yarısı işsiz.

➢ İhracat gelirlerimiz ithalatımızın yarısını karşılamıyor. Her yıl 70-80 milyar dolar açık vererek gidiyoruz.

➢ Esnafımızın durumu ortada. Siftah yapmak bile sevinilecek bir durum oldu.İşçi ve memurlarımız mutlu ve huzurlu değil. Başına ne geleceğini bilmiyor.

➢ Milli Eğitim evlere şenlik. Çocuğunuzun can güvenliğinden emin misiniz?

➢ Devletin kasasından yapılan sosyal yardımlar bir siyasi partinin ilçe başkanlarının iki dudağı arasına bırakılmıştır. Bunun belli bir düzene bağlanarak ihtiyaç sahiplerine hakkaniyet ölçüsü içinde ulaştırılması gerekmiyor mu?

➢ Sağlıkta durum hiç de iç açıcı değildir. Ben doktorum, bu benim işim. Muayene oluyorsunuz ve eczaneden ilaç aldığınızda muayene parasını da ödüyorsunuz.

➢ Burada basın mensuplarımız var. Onlar daha iyi bilirler. Şu anda basın hürmü? Tekelleşmiş basın Hitler Almanya’sında yapılanların bir benzerini yapmıyor mu? Alo Fatihleri unutmayalım. Muhalif düşünen işadamları vergi denetim korkusu yaşıyor. Bu işadamı nasıl yatırım yapacak ve çocuklarımıznasıl iş bulacak?

➢ 17-25 Aralık operasyonları ile sıfırlanamayan paralar hepimizin paraları değilmi? O paralar şimdi nerede acaba? Bavullarla kim teslim aldı?

➢ Milletin huzurunu, mutluluğunu, birliğini ve dirliğini esas almayan, sadece kendi rantlarını dikkate alanların Kağızman’daki Mehmet amcanın, Selim’deki Fatma halanın sıkıntılarından haberi olabilir mi?

Aziz dostlar, değerli gönüldaşlar, sayın basın mensupları,

Kars devlet desteklerinden ve hibelerinden hak ettiği payı alamamaktadır. Karsın gelişmesive göçün önüne geçilmesi için yeterli teşvik ve yatırımları alamamaktadır.

Karslı çoluk çocuğunun rızkını temin etmek için yurdun değişik bölgelerine göç etmek zorunda kalmaktadır. Kim doğduğu büyüdüğü yerleri terk etmek ister? Ama uygulanan yanlış politikalar insanımızı buna zorlamaktadır.

Mevcut hükümet, Kars’ımızın geçim kaynağı olan hayvancılıkla ilgili sadece içi boş laflarla ve göstermelik desteklerle halkımızı sürekli aldatmaktadır. Tarımsal desteklerde Kars ilimiz DİĞER İLLER GÖRE SON sıralarda yer almaktadır. İlimizin hayvancılıkla ilgili kaba yem ihtiyacının karşılanamaması ve yem fiyatlarının yüksek olması başlı başına bir sorundur. Yine çiftçilerimizin en büyük sıkıntılarından biride akaryakıt fiyatlarıdır. Fiyat yüksekliğinedeniyle çoğu üreticilerimiz üretimden vazgeçmektedir.

Allah nasip ederse siz değerli kardeşlerimin desteği ile tüm bunları çözüme kavuşturup çiftçimizi, esnafımızı ferahlatacağız. Bu konuların tamamında gerçekçi projelerimiz mevcuttur. Tarımda da, sağlıkta da, mili eğitimde de, sosyal yardımlarda da, ticaretin kolaylaştırılmasında da, göçün önlenmesinde de… Tamamında projelerimiz hazırdır.

Biz MHP olarak külfete talibiz. Bütün bu sorunların çözümü için MHP’nin yetişmiş kadroları,yetkin, liyakatli ve vatanperver evlatları hazırdır.

Milletimizin huzuru ve refahı için,

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için,

Ezanın susmaması için,

Bayrağın inmemesi için,

Çağlar üzerinden atlayarak gelişmiş ülkeler arasında yer alabilmemiz için,

Komşularımızla iyi ilişkiler için,

Kültür sınırlarımızda huzur ve barışın hâkim kılınması için,

Güçlü ve büyük Türkiye için MHP’nin iktidarına ve kadrolarına ihtiyaç vardır ve bu kadrolar sizlerin hizmetkârlığına hazırdır.

Aziz hemşerilerim;

Beni tanıyorsunuz. Ankara’da sizin eliniz olmaya, diliniz olmaya, kapısını çalmadan girebileceğiniz bir makam olmaya, sizlere yakışır bir temsilci olmaya hazırım. Buna inancım tamdır. Allah dert vermesin derdiniz derdim oldu, bundan sonra da öyle olacak. İyi gününüzde de, Allah darlık vermesin dar gününüzde de sizlerin yanında oldum olmaya devam edeceğim. Mensubu bulunmaktan şeref duyduğum partimin yetkili kurullarının takdirive siz değerli hemşerilerimin teveccühü bizim için önemlidir.

Nasip olurda seçilirsem, çok farklı bir vekilinizin olacağını, Kars’ın ve Karslının nasıl sahiplendiğini, aramızdaki sevgi ve saygı harcının nasıl karıldığını, sizin Umudunuz olacağımı inşallah göreceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 25. dönem milletvekilliği seçimleri için aday adaylığımı açıklarken, Umut Yılmazel olarak kendimi partimizin siz değerli mensuplarına, sizkardeşlerime, sizleri de Allah’a emanet ediyorum.

Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun, hür olun.

dr.-umut-yilmazel-mhp-kars-milletvekili-aday-adayi-(2).20150305080327..jpg

dr.-umut-yilmazel-mhp-kars-milletvekili-aday-adayi-(3).jpg

dr.-umut-yilmazel-mhp-kars-milletvekili-aday-adayi-(4).jpg

dr.-umut-yilmazel-mhp-kars-milletvekili-aday-adayi-(5).jpg

dr.-umut-yilmazel-mhp-kars-milletvekili-aday-adayi-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler