DSP Kars Milletvekili Adayı

DSP Kars Milletvekili Adayı

Yazar Serap Gençler, Demokratik Sol Parti (DSP) Kars milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

 

Demokratik Sol Parti Kars Milletvekili adayı Gençler, yaptığı açıklama da çalışmalarını Türkiye genelinde sürdüreceğini belirterek, “Türkiye’de oturduğumuz yerden yapılan siyasetin tıkandığını bu nedenle de ülkemin hedefinden saptırıldığını gördüm. Bu duruma seyirci kalamıyorum ve artık sorunların ancak mecliste çözümleneceğini düşünüyor ve buna da yürekten inanıyorum. Bu yüzden DSP çatısı altında Meclise girmek istediğim için aday oldum.” dedi.

Kurtuluş savaşını omuz omuza vererek kazanan milletimizin yine omuz omuza vererek içinde bulunduğu zor durumdan kurtulma zamanının geldiğinin altını çizen Gençler, açıklamasında şu ifadelerine yer verdi. “Önümüzdeki seçim Türk milleti için büyük sınavdır. Ya yoluna Türkiye Cumhuriyeti olarak devam edip hatta bununla da yetinmeyip aralarında Kıbrıs’ın da bulunduğu Türk devletlerinden oluşan Türk Birliği kurup bütün sorunlarını bunun içerisinde daha etkili ve daha hızlı çözüme götürmemiz gerekiyor. Bölünmüş ve parçalanmış Irak’a benzeyen bir Türkiye ile karşılaşmak istemiyoruz. Halk olarak yıkıma giden belli süreçlere seyirci kalmamamız gerekiyor.

12 Haziran genel seçimleri aziz milletimiz için önemli bir tercihtir. Ülkemizin gerçekten uçuruma gittiğini gördüğümden ve bu duruma katlanamadığım için DSP’den Kars milletvekili olarak bir adım atmak istedim. Altın tabakta sunulan pembe gözlükleri elimizin tersi ile geri çevirelim. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, ülkenin her köşesinde yaşayan insanlarımız omuz omuza vererek ayrım yapmadan kazandılar. Bu millet ayrımcılığı kabul edemez. Çünkü etle tırnak birbirinden ayrılmaz ve acı verir. Gelin bu acıları birlikte dindirelim, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya büyük gururla gösterelim. Ülkemiz attığı her adımda Emperyalist devletlerden baskı görerek kendisine yol belirleyen ülke konumundan kurtulmalıdır. Hedefimiz büyük milletimiz gibi dünyaya hükmetmiş büyük atalarımızın torunlarıyız. Bizlere ellerimizi namerdin önünde ovuşturup emir almak yakışmaz. Bizler gururlu milletiz ve Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi karakterimiz yüksektir. Bizlere zirve yakışır Türkiye’yi yıllardır süründüren Avrupa Birliği var. Avrupa Birliğinden kopalım demiyorum ama Avrupa Birliğinden kopmadan kendi birliğimizi de kuralım. Avrupa Birliği bizden yıllardır tavizler isteyip duruyor  Ülkeni böl parçala diyor. Türk birliği kurulup daha güçlenirsek artık buna cesarette edemezler. Bu duruma karşı sıktığımız yumruğumuzu masaya vurmamızın zamanı geldi.”dedi. AK Parti’nin ‘bir simit, bir bardak çay’ propagandası yaparak halktan aldığı oy desteğiyle iktidara gelmesine rağmen ekonomide kalıcı çözümler üretemediğini savunan Gençler, açıklamamasına şu şekilde devam etti. “AK Parti iktidarı boyunca belli gerçekleri görmemezlikten geldi. Sağlam iş yapmayıp üstelik uyarı alınca da ‘eline dizine dursun’ dediler. Yetinmeyip ‘ananı da al git’ denildi. Özellikle yine uçurumun dibine hızla sürüklenen ekonomiyi daha birkaç ay önce DSP’nin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı. Ey Türk milleti güneş her zaman doğudan doğar diye yıllardır bize laf oyunları ile tersini söylemeye çalıştılar. İşlerine geldiği için, fakat gerçekleri ört bas edemediler. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Sizlerin geleceğinizin gerçek dostlarınız bizleriz. Ülkemiz için pek çok zorluklara katlandık canımızı dahi ortaya koyduk sizler için ülkemiz için zorluklara büyük fedakârlıklara bizler katlandık Allaha sığınarak yaşadık bunları bilmenizi özellikle istedim. Ülkemde hiç kimsenin acı çekmesini haksızlığa uğramasını istemiyorum. Yeni hazırlanacak Anayasada bizlerde söz sahibi olmak istiyoruz. Ortadoğu çalkalanıyor bu durumdan yararlanıp orta doğuda Türkiye’nin söz sahibi olması gerekiyor. Daha fazla söz sahibi olması için büyük imparatorluk gibi kurulacak Türk birliği ile daha fazla sağlanır. Kapalı kapılar arasından çıkıp karşınıza geldim ülkemle ilgili endişelerim var benim hoşgörülü anlayışlı ve de sağduyulu halkımla endişelerimi paylaşmak istedim” diye konuştu.

 

 GENÇLER PROJE VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İSE ŞU ŞEKİLDE SIRALADI

“Asgari ücretler yükseltilmeli ve vergiler düşürülmelidir. Özellikle doğuda yaşayan esnafın üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır. Esnafımız yüksek vergilerimi, işini mi yada aldığı kredileri nasıl öderim diye kara kara düşünmekten iş yapamaz durumdadır. Bu durum sonuç itibariyle psikolojik bunalımlara yol açıyor. Büyük şehirlerde yaşayan insanlarımız aldığı maaşla geçinemiyor bu durumlara kalıcı çözümler üretmeyi vaad ediyoruz. Bunları biz gerçekleştireceğiz. Sorunlara gerçek anlamda biz çözüm üreteceğiz yani laf değil iş üreteceğiz. Yıllardır fakirlere yardımı savunmuşumdur. Çalışamayacak zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım edilmeli mutlaka her zamanda savunacağım. Fakat iş alanlarının kapatılmasını savunmadım, savunmamda ama yapılan yanlışları düzeltmek gerekiyor. Yeni politikalarla yeni iş alanları açılmalı, göç eden gençlerimiz kendi şehirlerinde iş bulmalılar. Ekonomisi iyi olan ülkeler başarmışsa biz neden başaramayalım inanın yapabiliriz. Biz Türk milleti neler başardık başarırız.”

SERAP GENÇLER KİMDİR?

1977 yılında Kars’ta doğan Gençler, ilk, orta ve lise eğitimini Kars’ta, yüksek öğrenimini ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Gençler’in şuana kadar yayınlanmış 4 adet kitabı mevcuttur.

 

 HABER : Tacettin DURMUŞ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler