Dünya Süt Günü’nde öğrencilerin kas gösterisi

Dünya Süt Günü’nde öğrencilerin kas gösterisi

Dünya Süt Günü dolayısıyla Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) tarafından, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda “Sütün Faydaları ve Bilinçli Tüketimi” üzerine bir semineri verildi.

 

Seminerde süt içen öğrencilerin kas gösterisi ise renkli görüntülere sohne oldu.
 
VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler ve VHO Başkan yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç tarafından Dünya Süt Günü nedeniyle okulun iki sınıfında verdiği seminer, sinevizyon ve çizgi film gösterileriyle renkli şekilde geçti.
 
Sütün faydalarını öğrencilerin sınıf ortasında pazı kaslarını göstermesi, sınıf öğrencilerinin de pazıları dokunarak kontrol etmeleri renkli görüntüler oluşturdu.
 
VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, sütün öneminin her yaşta bilinmesi gerektiğini söyleyerek, sütün faydalarından söz etti. Sütün insan sağlığına ciddi miktarda katkı yaptığı beliren Öztürkler, sütün kemik güçlenmesine de olumlu faydasının bulunduğunu anlattı. Evde, köyde sağlıklı ortamlarda elde edilen sütü de kaynattıktan sonra içmeleri tavsiyesinde bulunan Öztürkler, öğrencilere süt veren inekleri yakından görmeleri, hatta ailelerin yardımıyla süt sağmaya bile yeltenmelerini ve buna alışmalarını istedi. Dünya Süt Günü’nün de bu anlamda önemli olduğuna vurgu yapan Öztürkler, sütteki besin değerlerini de bir bir sıralayarak bunları da slayt eşliğinde öğrencilere sundu.
 
Öğrencilerde keyifli bir “Süt” dersi işlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, sütü çok sevdiklerini çünkü ailelerinin de süt içmeleri konusunda oldukça titiz yaklaştıklarını belirttiler. Öğrenciler özellikle de köylerine gittiklerinde ninelerinin kendilerine süt sağarak kaynattıktan sonra ikramda bulunduklarını söyleyerek, “Ninelerimiz bize süt sağıp kaynattıktan sonra içiriyorlar. Sütü çok seviyoruz.” dediler.
 
Öğrencilerden bazılarının günde 5 barak ve daha fazla miktarda süt içtiklerini söylemeleri üzerine ise Öztürkler, bunun yanlış olduğunu ve ortalama günde 2 bardak süt içilmesinin uygun olabileceğini vurguladı. Öztürkler arıca, süt içmeyi sevmeyen veya süt içinde midesi bulanan çocukların da ailelerinin yardımıyla doktora götürülmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler