Duygulandıran buluşma

Duygulandıran buluşma

Kars Valiliği tarafından Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programda, aşıkların söylediği türküler, şehit ve gazi yakınları duygulandırdı.

Gazileri ve şehit yakınlarını duygulandıran buluşma

Kars Valiliği tarafından Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programda, aşıkların söylediği türküler, şehit ve gazi yakınları duygulandırdı.

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da kutlanan “19 Eylül Gaziler Günü” etkinlikleri kapsamında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için yemekli program düzenlendi.

Kars Valiliği tarafındın Öğretmenevinde düzenlenen programda, sazları ve sözleri ile sahne alan Aşık Mahmut Karataş ve Ilgar Çiftçioğlu, günün anlam ve önemine ilişkin söyledikleri türkülerle programa katılanları duygulandırdı.  Aşık Ilgar Çiftioğlu’nun kendisine ait olan ‘Şehidim’ türküsünü söylemesi orada bulunan bazı şehit ve gazi yakınlarının duygulu anlar yaşamasına ve ağlamasına neden oldu.

Yemek sonrası ve öncesi de Kars Valisi Günay Özdemir, 14. Mkz.Tug. Kom Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve daire müdürleri şehit yakınları ve gaziler ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinlediler. Yemeğin ardından da İl Müftüsü Mehmet Genç şehitler için dua etti. Yemeğe katılanlarda Fatiha okudu.

Valilik tarafından düzenlenen yemekli programa: 14. Mkz.Tug. Kom Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, İl Müftüsü Mehmet Genç, bazı daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile gaziler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler