Düzgün'den Uyarı!

Düzgün'den Uyarı!

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşları cadde ve sokaklarda kurban kesmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Düzgün'den Uyarı!

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşları cadde ve sokaklarda kurban kesmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, vatandaşların kurbanlık hayvanlarını keserken, belirlenen yerlerin dışında kurbanlık kesmemelerini , cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık kesiminin yapılmaması gerektiğini belirtti.

Kesim öncesi ya da sırasında hastalık şüphesi bulgularının görülmesi halinde İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli nöbetçi Veteriner Hekimlere bilgi verilmesi gerektiğini belirten Düzgün, kurbanlık kesim yerlerinde atıkların, kan ve diğer organların her hangi bir çevre kirliliğine neden olmaması için gelişigüzel çevreye atılmaması, sızdırmaz uygun bir poşet içinde temizlik görevlilerine teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

Düzgün, vatandaşların kurbanlık kestikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bilgi sistemlerinden düşümünün yapılması için kulak küpelerini köylerde muhtarlıklara, İl ve İlçe merkezlerinde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler