e Arşiv fatura avantajları nelerdir?

e Arşiv fatura avantajları nelerdir?

Her şey gibi ticaretin de çoğunlukla internette yapıldığı son yıllarda artık faturalar da elektronik ortama taşındı.

e Arşiv fatura avantajları nelerdir?

Her şey gibi ticaretin de çoğunlukla internette yapıldığı son yıllarda artık faturalar da elektronik ortama taşındı. Kağıt üzerindeki fatura işlemlerini internet üzerinden yapmaya sağlayan e arşiv fatura da günümüz teknolojisinin kişi ve kurumlara sağladığı kolaylıklardan biri arasında. Teknik standartları Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen e arşiv fatura, elektronik fatura kapsamı dışındaki kişi veya kurumların işlemlerinin elektronik ortamda saklanmasını sağlayan fatura türüdür. 

e Arşiv Fatura ne işe yarar?

 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğiyle yürürlüğe giren e arşiv fatura uygulaması işletmelerin fatura işlemlerini sanal ortamda yapmalarına imkan tanıyan fatura türüdür. E arşiv fatura, işletmelere faturalarını basılı olarak değil, internet ortamında iletmelerini sağlar. Böylece e arşiv fatura kullanan kişi veya kurumlar fatura basmanın maliyetli yanlarından kurtulmuş olurlar. E arşiv faturanın karşı tarafa ulaştırılması kolaydır, faturayı alacak tarafın günlerce kargo beklemesi gerekmez. 

E arşiv faturalar ekstra uğraş gerektirmeden internet ortamında arşivlenmiş olur. E arşiv fatura sisteminde faturanın işletmede kalan nüshası elektronik mali mühür ve zaman damgası ile imzalanarak arşive alınmalıdır. İnternet ortamında arşive alınan faturalar fiziksel yer tutmaz ayrıca erişimleri kolaydır. Faturalarını e arşiv fatura sistemiyle gönderen işletmeler daha sonra istedikleri faturaya internet üzerindeki arşivden hızlıca ulaşabilirler.

e Arşiv fatura avantajları nelerdir?

E arşiv faturanın şirketler için en büyük avantajlarından bir tanesi şirketlerin fatura oluşturma, saklama ve gönderme maliyetlerinden tasarruf etmesine yardımcı olmasıdır. Bilgisayar üzerinden yürütülen fatura işlemleri kurum ve kişilerin zaman kazanmasını sağlar. Müşteriye posta yoluyla fatura gönderip ücret ödemek yerine faturayı internetten ücretsiz biçimde ulaştıran işletmeler posta ücretinden de kurtulurken aynı zamanda bu faturaları arşivlemek için harcayacakları kaynaktan tasarruf ederler. 

E arşiv fatura sisteminde çoğu işlem bilgisayar üzerinden otomatik olarak yapıldığından manuel girişte karşılaşılabilecek hatalar minimuma indirilmiş olur. Finansal işlerde hatalar büyük mali kayıplara yol açabilirken GİB e arşiv fatura sisteminde bu risk oldukça düşüktür. Aynı zamanda şirketin faturalarla ilgilenen maliye kısımları da e arşiv fatura sayesinde sürekli manuel olarak fatura yazma yükünden kurtulurlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler