EASDec Yetenek Transfer Ödülü KAÜ’lü Dr. Balyen’e verildi

EASDec Yetenek Transfer Ödülü KAÜ’lü Dr. Balyen’e verildi

European Association for the Study of Diabetes Eye Complications Study Group (EASDec) tarafından Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Lokman Balyen’e ödül verildi.

EASDec denilen Avrupa Diyabet Göz Komplikasyonları Organizasyonu 2017 yılının yetenek transfer ödülü kazanan ismini açıkladı. Amaçlarının kısa süreli yerleştirmeler yoluyla laboratuvar teknikleri veya klinik beceriler kazanmak için Avrupa'daki bilimsel ve klinik becerilerin aktarılmasını teşvik etmek olduğunu kaydeden EASDec’in resmi internet sitesinde sonuç açıklandı.

“Diyabetik göz hastalığında yeni tedavi yöntemleri ve fotoreseptörlerin hayata kalma ve yaşayabilirliği” üzerine hazırladığı ön çalışma ve fikir üzerine Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Lokman Balyen, EASDec denilen Avrupa Diyabet Göz Komplikasyonları Organizasyonundan 2017 yılının Yetenek Transfer ödülünü kazandı.

Araştırmacı doktor vasfı ile Birleşik Krallık’a gidecek olan Dr. Balyen, Birleşik Krallık’a (İngiltere ve Kuzey İrlanda, Belfast, Londra, Liverpool) 6 ay boyunca Klinik Oftalmolog olan Prof. Dr. Tunde Peto ve diğer bilim insanları ile ‘’diyabetik göz hastalığında yeni tedavi yöntemleri ve fotoreseptörlerin hayata kalma ve yaşayabilirliği” üzerine bilimsel araştırma yapacak.

Bu araştırma ile Kars’ını, ülkesini ve Kafkas Üniversitesini Avrupa’da en iyi şekilde temsil edeceğini ve araştırma sonrasında ülkesine döndüğünde Kafkas Üniversitesindeki öğrenci, asistan ve diğer öğretim üyelerine bir rol model olacağını söyleyen Dr. Balyen, klinik ve deneysel beceri ve deneyimlerini bütün öğrenci ve asistanlara aktaracağını, bununla beraber Avrupa da öğreneceği klinik çalışmaları günlük pratikte hastalarına uygulayacağını kaydetti.

Konuşmasının sonunda empati, vicdan, ahlak ve etik çerçevesi içerisinde çalışacağını ve her zaman ki gibi milletine ve ülkesine faydalı olacağını söyledi.

easdec-yetenek-transfer-odulu-kau’lu-dr.-balyen’e-verildi.jpgeasdec-yetenek-transfer-odulu-kau’lu-dr.-balyen’e-verildi!.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler