Eğitim Sen’den Kars Valiliğine açık mektup

Eğitim Sen’den Kars Valiliğine açık mektup

Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Hakan Topçu, 2 aydır Vali Türker Öksüz ile görüşmek için randevu alamadıklarını ileri sürdü.

Tacettin DURMUŞ

Topçu, şube binasında yaptığı basın açıklamasında, eğitim ve bilim emekçileri olarak şehirde yaşanan eğitim sorunlarını Vali Öksüz’e aktaramadıklarını ve bu nedenle Kars Valiliğine açık mektup yazdıklarını dile getirdi.

Randevu alamadıkları için aşağıda belirttikleri problemlerin kaynağının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik olduğunu da iddia eden Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Hakan Topçu yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “300 bine yakın nüfusu, 3713 öğretmen ve 66.114  öğrencisiyle  eğitimdeki problemler hemen hemen tüm şehri ilgilendiren bir konu iken, İlimizdeki eğitim problemlerini  İl mülki amiri ile görüşmeyeceksek kiminle görüşebiliriz. Bu nedenle aşağıda belirttiğimiz problemlerin kaynağı il milli eğitim ve valiliktir.

İlimiz Karsta son 3 yıldır proje okullarına idareci ve öğretmen ataması yapılmamaktadır, öğretmenler ve idareciler ya görevlendiriliyor yada ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. İlkesel olarak tüm okullarımızın proje okulu olması gerektiğini ve tüm öğretmen arkadaşlarımızın bu yetkinlikte olduğunu düşünsek de, ilimizde proje okullarına geçici görevle getirilen öğretmen ve idareciler okula aidiyet hissetmedikleri için yeteri derece motive olamamaktadırlar. İlimizde öğretmenler sendikalarına göre yada kimlik boyutuyla ötekileştirilerek adeta fişlenmekte ve görevlendirilmemektedir. Öğretmenleri ayrıştıran, bölen bir noktada, eşinin uyruğu, sendikası dâhil hatta okul müdürlerinin sübjektif görüşleriyle, hukuk dışı yöntemlere başvurulmaktadır.

Öğrenci bulmakta zorlanan imam hatip ortaokulları ve liseleri teşvik edilirken, ilimizde köklü bir geçmişe sahip cumhuriyet Anadolu lisesi 600’ e yakın öğrencisiyle okul binası dahi bulamamaktadır. Şehir merkezinde yeteri derecede ortaokul yoktur ve merkezdeki ortaokulun sınıfları neredeyse 40 kişiyi bulmakta ve ortaokul bu anlamda fiziki yetersizliği vardır.

Son 4 yıldır yapılan İdareci atamalarında merkezi sınavı (EKYS) geçtiği halde birçok öğretmen arkadaşımız mülakatlarda elenip hükümete yakın kişilerce doldurulmuştur. Yıllarca Kars şartlarında köylerde kapısız sınıflarda öğretime devam eden ve maaşını büyük kısmını yollara veren eğitim emekçisi arkadaşlarımız dururken, yandaşlara ve akrabalara başarı ödülleri verilerek öğretmenler demoralize edilmektedir. Okul ve milli eğitimde yer değişikliği ve görevlendirmeler siyasi partilerin istekleriyle yerine getirilmekte ve liyakat sıfıra inmektedir. Çeşitli vakıf ve dernekler adı altında okulda yada MEM de görevli olduğu halde okullarda eğitim ve öğretmen ile alakalı olamayan kişiler veya kurumlar okullara çok rahatlıkla girebilmekte ve laik eğitime zarar vermektedir. İlçe ve ilde idareciler yandaş sendikalara ayırımcılık yaparak eşit imkanlar ile tüm sendikaların örgütlenmesine engel olmaktadırlar”

dssd87ds78sd8787dsd87s.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler