El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Kars Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2014-15 yıllarında ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan el sanatları hocaları ve kursiyerlerinin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Arpaçay’da sergiledi.

Kaymakam Faruk Erdem’in yanı sıra kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen sergi ve törende kursiyer kızlarımızın hünerli elleriyle işledikleri yöresel motifler ve çeşitli çalışmalar katılımcıları kendine hayran bıraktı. Birbirinden farklı ve çok çeşitli kurslarda eğitim gören kursiyerler tören sırasında çeşitli gösteriler sunarken, saz kursu kursiyerlerinden olan ilçe Jandarma Komutanı Emrah Çelik de sazı ile sahne alarak izleyicilere sürpriz yaparken söylediği türkülerle de oldukça beğeni topladı. Kafkas gösterileri ve yöresel müzik dinletileri de dinleyenler tarafından tam puan aldı. Gün boyu ziyarete açık kalan sergi için emek harcayan kursiyerlerimiz sertifikalarını tören sonunda alarak eğitimlerini tamamlamış oldular.

Kaymakam Faruk Erdem, sergiyi 2. gün gezerek işledikleri yöresel motifler ve yaptıkları çalışmalar hakkında sohbet ederek yapılışları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Kaymakam Erdem; her biri birbirinden değerli ve güzel olan el emeği göz nuru ürünler için el sanatı hocaları ve kursiyerleri tebrik ederken, unutulmaya yüz tutmuş yöresel işlemelerimiz ve motiflerimizi böylesine ustalık ve zerafetle tekrar günümüze taşıyan, halı ve çeşitli eserlere nakşeden kursiyerlere teşekkür etti. Erdem ayrıca, tüm kursları bitirip bu güzel programı hazırlayanları tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler