Elazığ’da ŞAP’a geçit yok

Elazığ’da ŞAP’a geçit yok

Kulak küpesi bulunmayan veya ŞAP hastalığı riski olabileceği tespit edilen 22 büyükbaş hayvan, Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nda durduruldu.

Kulak küpesi bulunmayan veya ŞAP hastalığı riski olabileceği tespit edilen 22 büyükbaş hayvan, Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nda durduruldu. Yapılan kontrol ve denetim sonra Hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.

Türkiye'nin Erzurum'dan sonra ikinci Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu olarak 1 Nisan'dan itibaren çalışmaya başlayan Elazığ'daki istasyonda ekiplerin sıkı denetimleri devam ediyor. Günün 24 saati faaliyette olan istasyonda, hayvanların kayıtlı ve sağlıklı olup olmadıkları, veteriner sağlık raporu alıp almadıkları, hayvanlara aşı yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Bu çerçevede Muş Merkezden yola çıkan ve Kırıkkale'ye doğru giden 22 büyükbaş hayvanın bulunduğu tır, İstasyonda kontrol için durduruldu. Yapılan incelemede araçta bulunan büyükbaş hayvanlarının bazılarının evraklarının ve küpelerinin eksik olduğu belirlendi.

Öte yandan istasyondaki veteriner hekimler tarafından yapılan incelemede hayvanların bir kısmında ŞAP aşıların yapılmadığı tespit edildi. Bunun üzerine hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine ve araç sahibine idari para cezası kesildi.

Elazığ’da ŞAP’a geçit yok

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler