Emniyet Müdürlüğü’nden bir ilk daha

Emniyet Müdürlüğü’nden bir ilk daha

Kars Emniyet Müdürlüğü'nden bir ilk daha

Kars Emniyet Müdürlüğü’nden bir ilk daha

Maddi durumu zayıf ama derslerinde başarılı 5 ilin 260 öğrencisi için ‘Kars-Sarıkamış Kültür Gezisi’ düzenlendi

Emniyet Müdürlüğü 5 yıldızlı Sarıkamış Toprak Otel’i öğrenciler için kapattı!

5 yıldızlı otelde ağırlanan öğrenciler Sarıkamış Destanından oldukça etkilendiler

Bir polis memurunun animasyon gösterisine ayak uydurması ilgiyle izlendi

Polis memuru animasyona ayak uydururken mesai arkadaşları da alkış ve sloganlarla destek verdi

Gezi boyunca Polis-Halk kaynaşmasının simgesi olan Erzurumlu Polis Memuru Harun Sevci, öğrencilerin ilgi odağı oldu

 

  Kars İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve tıpkı Çanakkale gezilerini anımsatan ‘Kars-Sarıkamış Kültür Gezisi” birbirinden anlamlı, renkli ve ilginç görüntülerle son buldu. 2 gün süren gezinin son gününde Kars Emniyetinde görevli polis memuru Harun Sevci’nin her ortada katılması, sıcak ve ilgili olması ‘Polis-Halk Kaynaşması’ projesinin de önemli bir ayağını oluşturdu. Animasyon gösterisine ayak uydurma çabası ilgiyle izlenen Erzurumlu polis memuru öğrencilerin ilgi odağı oldu.

  Projeyle ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Polis-Halk ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde ara vermeden yürütmekte olan projelerin en önemlileri geleceğimizin teminatı gençlerimizle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerdir. Genellikle sosyal faaliyetler olarak öncelik verdiğimiz çalışmalarımızda geçen hafta içinde Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ile koordineli olarak üniversite öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz Kafkas Salon Futbolu Turnuvası başarıyla tamamlanmıştır. Renkli görüntüler eşliğinde dostluk ve sportmenlik duygularıyla oynanan maçların ardından, akşam yemeği davetiyle yapılan ödül töreni görevlilerimizin ve tüm öğrencilerin kaynaştığı bir ortam sağlamıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüzün planlı projeleri dahilinde; hafta sonu da ortaöğrenim öğrencilerine yönelik olarak İlimiz ve çevre illerimizden Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Iğdır’da bulunan maddi durumu zayıf, derslerinde başarılı öğrencilerin katılımıyla ‘Kars Sarıkamış Kültür Gezisi’ faaliyeti düzenledik. Kars ilimiz kültürel ve tarihi açıdan ülkemizin en zengin illerinden birisidir. Etkinliğimizin amacı; ilimiz öğrencilerinin yanında tüm komşu illerimiz öğrencilerine ilimizin tarihi ve kültürel miraslarını tanıtıp anlatmak, Sarıkamış Şehitlerimizi anarak milli birlik ve beraberlik duygularıyla tarihimize ve geleceğimize sahip çıkma konusunda farkındalık oluşturmaktır. Böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz ve iyi sonuçlar aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

  5 ilin öğrencileri 2 gün süresince tarihi, kültürel ve sosyal bir etkinlik içerisinde arkadaşlık kurup ortak duygularda birleştiler. Geçtiğimiz gün her komşu ilden başlarında öğretmenleriyle 45’er kişilik öğrenci kafilesi olmak üzere, 4 komşu ilden toplam 180 kişilik bir kafile 4 otobüs ile Kars Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde karşılandı. Misafir öğrencileri Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Proje Koordinatörü Emniyet Amiri Şafak Özcan ve 82 kişilik Kars öğrenci kafilesi karşıladı.

  ANI HARABELERİ GEZİSİ

  Karşılama ve tanışmanın ardından, trafik eskort aracı, Müdürlük araçları ve ambulans eşliğinde 6 otobüslük konvoy halinde Anı Harabelerine hareket edildi. Harabeler hakkında İl Kültür Müdürlüğünde görevli rehberler tarafından öğrencilere tarihi ve kültürel bir tanıtım yapıldı.

  SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA VE SAYGI GECESİ

  Görevli rehberler eşliğinde şehir merkezindeki tarihi mekanlar ile Kars Kalesi ziyaret edildikten sonra konvoy halinde Sarıkamış ilçesine hareket edildi, Toprak Otelin Toplantı Salonunda Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Saygı Programı düzenlendi. Kafkas Üniversitesi öğretim görevlilerinin anlatım ve sunularının yanında konservatuar öğrencilerinin müzik dinletisi de icra edildi. Öğrencilerin de katılımını sağlamak amacıyla okullarca belirlenen öğrencilere birer şiir okutturuldu. Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selçuk Ural günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

  ERZURUMLU POLİS MEMURUNDAN ANİMASYON GÖSTERİSİ

  Programın animasyon gösterisi sırasında ise kameralara ilginç görüntüler rastladı. Salondakilerin de gösteriye katılması istenince polislerden Harun Sevci sahneye çıktı. Animasyona renk katan polis memuru rahat tavırları ve ayak uydurma çabasıyla programın gözdesi oldu. Polis memuru sahnede ayak uydurmayla uğraşırken mesai arkadaşları da alkış ve sloganlarla tempo tuttular.

  5 YILDIZLI OTELİ KAPATTI!

  Öğrenciler ayrıca, 5 yıldızlı otelde dinlenme ve yemek fırsatını da bu projeyle yakalamış oldu. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de öğrencilerle sıraya girdi ve onlarla birlikte yemek aldı. Bu sırada gazetecilerin ‘% yıldızlı oteli kapattınız!” sorusu üzerine Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Yanlış anlaşılmasın. Bu kapatma o kapatma gibi değil. Bütün öğrencilerimizi 2 gün boyunca ağırladığımız için bütün odaları da biz kiraladık. Yani otel 2 gün boyunca sadece öğrencilerimize hizmet verdi. Bütün güzellikler öğrencilerimiz içindi” dedi.

  2 gün süresince yaşanan dostluk ve arkadaşlıklar sonrasında Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Iğdır illerinden gelen misafir öğrenciler şehirlerine uğurlandı.    

Önceki ve Sonraki Haberler