EMNİYETTEN YAZILI AÇIKLAMA

EMNİYETTEN YAZILI AÇIKLAMA

KESK GÖZALTILARINA EMNİYETTEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

KESK GÖZALTILARINA EMNİYETTEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

  Kars’ta KESK üyesi 30 sendikacının gözaltına alınması yönünde ajanslara düşen haberler üzerine Emniyet Müdürlüğü’nce yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada 3 bayanın ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı 29 sendikacının da Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındığı vurgulandı.

  Valilik kanalıyla yapılan açıklamada, “14.11.2009 günü bazı basın yayın organlarında yer alan “Kars’ta izinsiz yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedikleri öne sürülen 30 sendikacı, gözaltına alındı. Gösteri sırasında annesiyle birlikte gözaltına alınan küçük çocuk ise bindirildiği otobüsün camından ne olduğunu anlamaya çalışıyordu” haberleriyle ilgili olarak;

14/11/2009 günü saat:12.00 sıralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, İlimiz Faikbey Caddesi ile Atatürk Caddesinin kesiştiği alana toplu halde, üzerlerinde yelekler ve şapkalarla yürüyerek, kaldırımı yayaların geçişine tamamen kapatmak suretiyle, afiş açıp, pankart taşıyıp, slogan atarak izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmışlardır” denildi.

  Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

  “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet eden grup mensuplarına, yaptıklarının kanunlara göre suç olduğu, dağılmaları gerektiği, dağılmamaları halinde zor kullanılarak dağıtılacakları megafonla defalarca belirtilmiştir. Grubun önemli bir kısmı dağılmış, eylemlerine devam eden ve dağılmamakta ısrar eden 3 bayan şahıs ifadeleri alınarak serbest bırakılırken, 29 şahıs ise Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Önceki ve Sonraki Haberler