Engelli çobanın mağduriyeti giderilecek!

Engelli çobanın mağduriyeti giderilecek!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, geçtiğimiz hafta ağılına kurtların girmesi nedeniyle mağdur olan engelli bir çobanın mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ

Geçtiğimiz hafta Kars merkez Halitpaşa Mahallesi Uçar sokakta ikamet eden 4 çocuk babası bedensel engelli 63 yaşındaki Şevki Kuşari’nin ağılına kurtların girmesi sonucu 19 küçükbaş hayvan telef olmuştu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilgili ekiplerimiz ihbarı aldığı anda ivedilikle olay yerine intikal ettiler. Bölgede inceleme yapan ekiplerimiz ağılan giren kurtların bazı koyunları parçalanma ve bazı koyunlarında da boğulma suretiyle toplam 19 koyunun telef olduğunu tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından engelli çobanımızın mağduriyetini gidermek anlamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz konuyu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının gündemine getirecek. Ayrıca kendi imkanlarımıza da bakacağız, inşallah engelli çobanımızın mağduriyetine destek olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler