Ensar Öğüt’ün Şap Mücadelesi!

Ensar Öğüt’ün Şap Mücadelesi!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Trakya dışında ülke genelinde yaygın olan fakat Doğu Anadolu Bölgesi'nin adeta kangreni haline gelen şapla ilgili mücadelesini kamuoyuyla paylaştı.

 Ensar Öğüt’ün Şap Mücadelesi!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Trakya dışında ülke genelinde yaygın olan fakat Doğu Anadolu Bölgesi’nin adeta kangreni haline gelen şapla ilgili mücadelesini kamuoyuyla paylaştı.

Öğüt’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Anadolu’da hayvan üreticisi köylümüz, hayvanını Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına geçirebilmek için her yıl bir kabus yaşıyor. Bütün çabalarına rağmen köprüden hayvanlarını geçiremediği için satamayan köylüler hem mağdur oluyor, hem de zarar ediyorlardı.

Milletvekili seçildiğim günden bugüne kadar nüfusumuzun %27’sini oluşturan köylümüzün sorunlarını TBMM’ye taşıyarak çözmeye çalıştım.

Bunun yanı sıra her Kurban Bayramında Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına (Köprüden) hayvanını geçirmek isteyen vatandaşlarımıza yardım etmek amacıyla zaman zaman köprüden sağlık raporu olan sağlıklı hayvanların geçirilmesi için mücadele ettim. Ancak buna rağmen maalesef Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bir türlü müsaade etmemişti.

Her Kurban Bayramında yaşanan kabusu sona erdirmek için köylümüzün hayvanını köprüden geçirerek Avrupa Yakasında satabilme imkanı yaratmak için yaptığım çalışmalar sonuç vermiştir.

Bakanlık bundan önce 90 gün önceden kan tahlili alınarak Şap Hastalığı olmayan hayvanların Trakya Bölgesine geçirilmesine izin verirken, yaptığım mücadele sonucunda geçen hafta yayınlanan genelge ile bu süre 30 güne inmiştir. Bu da vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar getirmiştir.

Buna göre kurbanlık hayvanlarını veya diğer hayvanlarını Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına (Köprüden) geçirmek isteyen köylü vatandaşlarımız en az 1 ay öncesinden İl Tarım Müdürlüklerine müracaat edip Trakya Bölgesine geçirecekleri hayvanlarının kan örneklerini vererek tahlil yaptırıp çıkan sonuca göre Şap hastası olmayan hayvanlarını Ari Bölge olan Trakya Bölgesine geçirmiş olacaklardır.

Şap Hastalığının önlenmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı soğuk zincir sistemiyle zamanında Şap Aşısını Tarım İl Müdürlüklerine gönderirse, Anadolu’da Şap Hastalığı diye bir şey kalmaz. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutlar selam ve saygılarımı sunarım.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler