Ercüment Daşdelen'in Cumhuriyet Bayramı ve Kars'ın Kurtuluşu Mesajı

Ercüment Daşdelen'in Cumhuriyet Bayramı ve Kars'ın Kurtuluşu Mesajı

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, Cumhuriyet Bayramı ve Kars'ın Kurtuluşu nedeniyle bir mesaj yayınladı. Daşdelen'in yayınladığı mesaj şöyle:

KKDGC Başkanı Daşdelen’in Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, Cumhuriyet Bayramının 93. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, Türk ulusunun Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebileceğini söyledi.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin kurulmasıyla insanların Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavradığını belirten Daşdelen, “Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: "Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir." Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir” diye konuştu.

Daşdelen yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşıp, kanlarını ve canlarını vermişlerdir. Onlar bu uğurda korkusuzca savaşıp bizlere rahat, huzurlu ve mutlu bir toplum bırakmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz Cumhuriyetle huzura, rahata ve mutlu bir yaşama kavuştuk. Bu yüzden atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini kavramak için her yıl 29 Ekim’de kıvançla bu milli bayramı kutlar, ulusça seviniriz. Unutmayalım ki Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır.”

KKDGC Başkanı Daşdelen'in Kars'ın Kurtuluş yıldönümü mesajı

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, "Ne mutlu ki ay yıldızlı bayrağımız 96 yıldır Kars Kalesi'nde dalgalanıyor" dedi. 

Daşdelen, Kars'ın düşman işgalinden 96'ncı kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarih 30 Ekim 1920'yi gösterdiğinde Kars halkının şehrini Ruslardan geri aldığını söyledi.

Kars Kalesinde 96 yıldır birliğimizin simgesi Al Yıldızlı Türk bayrağının dalgalandığını ifade eden Daşdelen, "Ne mutlu ki ay yıldızlı bayrağımız 96 yıldır Kars Kalesinde dalgalanıyor. Türk bayrağımız birliğimizi temsil ederek Kars Kalesinde yarınlarımızın simgesi gibi dalgalanmaya devam edecektir. Bizler, "Haydi oğlum, haydi git. Ya gazi ol ya şehit" diyen bir milletin canı pahasına bu mücadeleyi verdiğini ve esareti hiçbir şekilde kabul etmediğini tüm dünyaya haykırmış dedelerimizin torunlarıyız. Kars, kurtuluşu ile birlikte TBMM'nin kazandığı ilk tarihi zafer olarak yerini almıştır. Yüce Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ulu önder Atatürk'ün gösterdiği yolda, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak azim ve kararlılığındadır" diye konuştu.

Daşdelen, Serhat şehrimiz Kars'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bütünlüğünün, milli birlik ve bütünlüğümüzün simgesi olduğunu sözlerine ekledi.

Daşdelen, ayrıca Kars'ın kurtarılmasında başta Kazım Karabekir Paşa olmak üzere şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize de şükranlarını sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler