Erdem’in Engelliler Günü Mesajı

Erdem’in Engelliler Günü Mesajı

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturabilmek ancak toplumun her kesimine aynı duyarlılıkla sahip çıkmakla mümkündür. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilik; hukuki, sosyal ve ekonomik yönleri olan çok boyutlu bir konudur. Ülke nüfusunun %12’sini çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlarımız oluşturmakta, onların sorunu hepimizin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Unutmamalıyız ki engellilik kişinin tercihi değildir ve her birey birer engelli adayıdır.

Toplumsal duyarlılığı geliştirmek yasalarla mümkün olmayıp sorunlara ortak bakış açısı, ortak akıl anlayışı ve ortak hassasiyet çözümün birer parçasıdır. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır. Böylece yaşam kalitesi arttırılarak çalışma imkanına ve diğer haklarına kavuşan engelliler, günümüzde sorunlarını her platformda dile getirebilmektedir. Tübitak tarafından yapılan araştırmalar; halkın engelliye bakışından, basında engelli bireyin “muhtaç” kimlikle yansıtılmasından engelli bireylerin rahatsız olduklarını, engellilere karşı toplumsal ilgi ve samimiyete güven duymadıklarını ortaya koymuştur. Sosyal devlet anlayışı engellileri ötekileştiren, toplum dışına iten, eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederken aynı zamanda pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçiren bir anlayıştır. Devletimiz sosyal bir devlet olmanın gereği olarak eğitim, sağlık ve istihdam gibi haklara ait hizmetleri engelli vatandaşlarına sunmaktadır.

Engellilik meselesine günden güne daha çok dikkat çekip farkındalık oluşturarak; bu anlamlı gün vesilesiyle toplumsal duyarlılık, sorumluluk, hassasiyet ve şuurun artması temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler