Erdinç Dolu: UDH Bakanı Ahmet Arslan’ın Girişimiyle Bütçe 4 Kat Arttı

Erdinç Dolu: UDH Bakanı Ahmet Arslan’ın Girişimiyle Bütçe 4 Kat Arttı

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleri sonucu Kars İl Özel İdaresine her yıl gelen 9,5 milyon gibi bir paranın bu sene 40 milyon civarında geldiğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, 2017 yılında köylerde yapımına başlanacak olan altyapı çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Kars genelinde yaklaşık 250 kilometre sıcak asfalt çalışmalarının olacağını dile getiren Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, “Baharın gelmesi ile birlikte köylerimizin temel sorunları olan alt yapı konusunda da hızlı bir çalışma içerisine girdik. Hem geçen seneden devam eden işlerin bu yıl bitmesi planlanmakta hem de bu yıl yeni programa alınması gereken hem yol hem de alt yapı anlamında ilçelerimizin sorunları var. Ulaştırma Bakanımızın açıkladığı gibi başta grup yolları olmak üzere sıcak asfalt planlamamız var. Bununla ilgili çalışmalarımız sona yaklaştı, yakında ihale süreci de başlayacak. Yaklaşık 250 kilometre Kars genelinde sıcak asfalt çalışması yapacağız, ihalesini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleri sonucu her yıl gelen 9,5 milyon gibi bir paranın bu sene 40 milyon civarında geldiğini belirten Genel Sekreter Dolu, “Köylerimizin temel ihtiyaçları olan altyapı anlamında başta kanalizasyon olmak üzere, parke taşı ve içme suyu ile ilgili de çalışmalarımız var. Bu sene sayın Bakanımızla birlikte ilimize gelen maddi anlamda, kaynak anlamında çok ciddi bir artış var. Normalde köylerimizin altyapısı ile ilgili bize 9,5 milyon gibi bir para gelirken, bu sene 40 milyon civarı bir para geldi. Tabi bu para ile ilgili ilçelerimizden talepleri aldık. Başta kanalizasyon ve içme suyu olmak üzere projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonuna doğru Mayıs gibi ihalelerini gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra hem AKAK kapsamında hem de DAP kapsamında başvurularımız oldu. DAP henüz açıklanmadı ama AKAK açıklandı. Onunla da ilgili yaklaşık 3 milyon TL’lik bir hibe var. Bu para ile hem yayla yollarını hem de hayvan içme sularını yapacağız. Bu sene tabi bizim için önemli bir yıl. Çok ciddi anlamda bir kaynağın geldiği yıl oldu. Bunu iyi bir şekilde değerlendireceğiz.” ifadesini kullandı.

Sondaj çalışmaları hakkında da açıklama yapan Genel Sekreter Dolu, “Burası hayvancılık bölgesi olduğu için ister istemez sular yetmiyor. Onunla ilgili de çalışmalarımız var. nisan ve Mayıs ayı bizim için etüt çalışmalarının yoğun olacağı bir ay olacak.” diye konuştu.

Bu sorunların bilinen sorunlar olduğuna değinen Genel Sekreter Dolu, “Birçok projenin etüt çalışması geçen yıldan yapıldı. Bizim için çok büyük vakit kaybı olmayacak. Büyük projeler dışında çok sayıda projeler bu senenin sonuna yetişecek. Bu yıl bizim odaklandığımız nokta sıcak asfalt. Yaklaşık 250 kilometre grup köy yollarını sıcak asfalt yapmaya odaklandık. Bunun dışında yoldur, sudur, kanalizasyondur, altyapı ihtiyaçları için çalışmalarımız hazırlıyoruz. Bu sene çok ciddi bir sıkıntı olmayacak. Biz tüm ilçelere projeleri yollayacağız.” şeklinde konuştu.

Şehir merkezindeki mahallelerde de çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Genel Sekreter Dolu, “Sayın Bakanımızın talimatıyla mahallelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu hafta bitireceğiz. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından asli görevimiz olan yerlerde çalışmalarımız başlayacak.” dedi.

Genel Sekreter Dolu, ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatıyla grup köy yollarının bir kısmı olan yaklaşık 50 kilometrelik bir alanın Karayolları ağına alındığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler