Erdoğan: Keşke Meclis'ten Baktığımda...

Erdoğan: Keşke Meclis'ten Baktığımda...

Başbakan Erdoğan, Ankara'da bir alışveriş merkezinin açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan: Keşke Meclis'ten Baktığımda...

Başbakan Erdoğan, Ankara'da bir alışveriş merkezinin açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan şehirlerin plansız yapılaşmasından yakındı.
Erdoğan: Keşke Meclis'ten Baktığımda...
 
Başbakan Erdoğan, Next Level isimli alışveriş merkezinin açılışında yaptığı konuşmada  Meclis'in penceresinden baktığında Çankaya ve Ulus'taki heykeli görmenin 'keşke mümkün olsaydı' dedi ve aslında planın böyle yapıldığını ancak daha sonra uygulamanın farklı yürüdüğünü anlattı. 

Başbakan Erdoğan, insanların trafikte beklemekten rahatsız olduğunu ancak yeni yol yapılmasından rahatsız olduğunu söyledi. 


Bazılarının enerji yetersizliğinden yakındığını buna karşın barajlara karşı olduğunu, bazılarının da gecekondulardan rahatsız olmasına karşın kentleşmeye de tepki gösterdiğini hatırlattı.


Ankara'da geçmişte bir havaalanı olduğunu bugün için bambaşka bir havalimanı ve o havalimanından Ankara'ya girişin çok farklı hale geldiğini söyledi. 

Başbakan Erdoğan, "Ben yaptım' tavrı ne kadar yanlışsa 'ben istemiyorum olmayacak' tavrı da o kadar yanlıştır. O kadar faşizandır" dedi. Erdoğan, "Ben istemiyorum yapmayacaksın' demek demokratik bir tavır, özgürlükçü bir tavır, başkasının haklarına saygılı bir tavır değil, baskıcı otoriter bencil ve faşizan bir tavırdır" dedi.

Ankara'da geçmişte kişi başına düşen yeşil miktarı 2 metrekare olduğunu bugün için bu rakamın 19 metrekareye çıktığını söyledi. Erdoğan, yapılan eleştirilerin ardında çevre duyarlılığı değil başka hesapların olduğunu belirterek 5 ay sonra sandık kurulacağını kimin ne hesabı varsa sandıkta ortaya konacağını ve sandıktan çıkan sonucu başına koyacağını söyledi. 

 
Sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini belirten Erdoğan, herkesin kendi taleplerine gösterilmesini beklediği saygıyı başkalarının taleplerine de göstermesi gerektiğini söyledi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler