Erdoğan Neden Çin'den Füze Alındığını Açıkladı

Erdoğan Neden Çin'den Füze Alındığını Açıkladı

Başbakan Erdoğan, Kosava'ya gidiyor. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Hakan Fidan'ın arkasında olduklarını söyledi.

Erdoğan Neden Çin'den Füze Alındığını Açıkladı

Başbakan Erdoğan, Kosava'ya gidiyor. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Hakan Fidan'ın arkasında olduklarını söyledi.
Erdoğan Neden Çin'den Füze Alındığını Açıkladı
 

Başörtülü milletvekili konusunda, herhangi bir iç tüzük değişikliğine gerek olmadığını, şartların buna müsait olduğunu söyleyerek, "Başörtülü vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. Tavrımız nettir, başından beri destekliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

HAKAN FİDAN'I YEDİRMEYİZ

Ağzı olan konuşuyor. İsrail'in yaptığı bir açıklama var. Buna inanabiliriz. Farklı açıklamalar da geliyor. Bizim için önemli olan, biz kendi bürokratlarımıza veya siyasetteki arkadaşlarımıza, müdellel herhangi bir şey olmadığı sürece, güveniriz ve bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Her zaman yanlarında oluruz, arkalarında oluruz. Bu arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yoktur. 11 yıllık mücadeleyi biz bu arkadaşlarımızla beraber sürdürdük. Biz hiçbir arkadaşımıza gazeteler yazdı diye herhangi bir tavır almayız.

ŞARTLAR ÇİN'İ GÖSTERMEKTE

Burada aranan bazı özelliklerden bahsettik. Bu füzelerin operasyonel kabiliyetlerinden fiyatlarının uygunluğuna varıncaya kadar ve ortak üretim anlayışına varıncaya kadar, biz böyle bir adımı attığımız zaman isteriz ki gelecekte biz kendimiz üretelim. Ortak üretime evet denilmediği takdirde, bu bizim için en önemli değerlendirme puanıdır. Kaldı ki, savunma sanayi müsteşarlığımız, bütün teklifleri puanlama sistemine göre inceler bize getirir, biz de icra konseyi başkanlığı olarak, şahsım, genelkurmay başkanım ve milli savunma bakanımla inceleriz, brifingleri dinleriz, yetkili teknik arkadaşları dinleriz, ondan sonra da üçlü olarak değerlendirmeyi yapıp nihai kararı veririz. Bu karar çoğu zaman müsteşarlığı yetkilendirme kararı da olur. Onlar görüşmeleri başlatır ve nihai karar verilir. En uygun şartlar puanlamada Çin'i göstermektedir. Çin bu çalışmaları bizimle yapmaktadır. Nato'nun yaptığı açıklamalar belirleyici değildir bizim için. Nato bu konularda bu kadar hassas ise bir çok üye ülkede Rusya'nın silahları mevcuttur. Daha bunların envanterleri bile çıkarılmamıştır. Biz biliyorsunuz Çin ile ortak tatbikat da yaptık. Bunların hepsi Nato'nun bilgisi dahilindedir. Bizim bağımsızlık anlayışımızı kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur.

BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR

Gecikmeli de olsa olumlu bir adımdır. Bizim için yeterli değildir. Hızla bazı adımların atılması gerekir. Kaybedilmiş gerçekten çok büyük bir zaman var. Kaldı ki zaman kaybedilirken, 15 fasıl daha sonra 35 fasla çıkarıldı. Bunların hepsi bizim 50 yılllık AB üyelik sürecinde yaşadığımız olaylardır. Müzakereci ülkeler olarak liderlerin katıldığı bir süreçten, liderlerin katılmadığı bir sürece girdik. Fransa'nın Sarkozy döneminde, bu işe müdahalesi bu süreci olumsuz etkiledi. O olumsuz süreç, sayın Hollande'nin seçilmesiyle son bulmuş gibi görünüyor. Fransa'nın artık bu tür olumsuz yaklaşımlar pek görülmüyor. Umuyorum ki şansölye Merkel'in de olumlu yaklaşacaktır. Biz 3 faslı Almanya'nın dönem başkanlığında açtık. Türkiye'ye yönelik Almanya'nın da Merkel'in de yaklaşımının göstergesidir. Bundan sonra da daha olumlu yaklaşımlar gerçekleşecektir. Daha süratli bir yol alınacaktır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler