Erdoğan Yıldırım'ın Kanlı Yanvar Mesajı

Erdoğan Yıldırım'ın Kanlı Yanvar Mesajı

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN “KARA YANVAR” MESAJI

Milletler bağımsızlık mücadeleleri verirken tarih sayfaları birçok acı dolu elim olaylarla doludur. 20 Ocak 1990 tarihinde yaşanan katliam da en acı günlerden birisi olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Bu tarih Azebaycan’ın bağımsızlık ve istiklal yolunda dönüm noktası olan önemli bir tarihtir.

19 Ocak gecesi Sovyet tankları Bakü’ye girerek çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden 137 masum Azerbaycanlı soydaşlarımızı, kardeşlerimizi katlettiler. 20 Ocak Kara Yanvar Olayı Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı son dram olmuştur. Kara Yanvar’dan kısa bir süre sonra Azerbaycan halkı hak etmiş olduğu bağımsızlığı tekrar kazanmış, o kara günden sonra Azerbaycan Devleti her geçen gün ileriye giderek güçlenmiştir.

“Tek Millet İki Devlet” olan Türkiye ve Azerbaycan olarak acılara birlikte üzüldük, yaralarımızı birlikte sardık. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı acıyı bizler de derinden hissediyoruz. Kardeşlerimizin acısı bizim de acımızdır. Bu nedenle Azerbaycanlı kardeşlerimizin dediği gibi “Kara Yanvar” (Kara Ocak) bizim için de kara bir gündür. Sebebi ne olursa olsun yapılan her zulme karşıyız ve karşısındayız.

Batı dünyasının zalimce yapılan bu katliama kayıtsız kalması da son derece üzücüdür, “Bize bizden başka dost yok” sözü batı dünyasının duyarsızlığı karşısında daha da anlam kazanmaktadır. Bu yüzden bizim Türkiye ve Azerbaycan olarak gücümüzü birleştirmemiz lazım ki birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere boyun eğmeyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kara Yanvar gününün 27. yıl dönümünde Azerbaycanlı kardeşlerime başsağlığı, bu katliamda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimizin dediği gibi “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir.” Böylesine elim olayların bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler