Erdoğan'dan "bedelli askerlik" açıklaması

Erdoğan'dan "bedelli askerlik" açıklaması

Erdoğan, Başbuğ ile bedelli askerlik konusunu da konuşacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın ya da cuma günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşeceğini ifade ederek, görüşmedebedelli askerlik konusunu da konuşacaklarını söyledi. Erdoğan, "Tabii onlarla değerlendirmelerimizi yapacağız. Şartlar uygunsa, müsaitse bakılır" dedi.

 

 


Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerine katılmak için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün yeni katsayı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemini reddettiğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Danıştay'ın bu vermiş olduğu karar, aslında inanıyorum ki büyük beklentiler içinde olan gençlerimizi rahatlatacak bir karar olmuştur. Nihai noktada da aynı şekilde bu sürecin tecellisi, daha da gençlerimizi rahatlatacaktır. Şu anda bir süreçtir. Bu süreci takip etmekle, izlemekle yetiniyoruz" diye konuştu.

 


Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili açıklamalarının hatırlatılması ve Genelkurmay Başkanı ile yarın biraraya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine yarınki çalışmalarını planlayacaklarını belirterek, "Yarın biraz da yoğunluk var. Anayasa Mahkemesi'nin de yeni tayinlerle ilgili bir töreni var. Bu arada Yeni Zelanda Başbakanı'nın bir ziyareti var. Bunlar arasında eğer programlayabilirsem yarın Genelkurmay Başkanı ile biraraya gelmeyi düşünüyorum. Aksi takdirde, kendilerinin de programı uygunsa belki ertesi 

gün biraraya gelebiliriz" dedi.

 


Erdoğan, 'Bedelli askerlik konusu gündemde mi?' sorusuna ise, "Konuşuruz kendileriyle. Tabii onlarla değerlendirmelerimizi yapacağız. Şartlar uygunsa, müsaitse bakılır" karşılığını verdi.

 


Erdoğan, 'Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplanarasındaki tartışmaya şahit oldunuz mu?' sorusu üzerine çalışmalarından dolayı izleyemediğini ifade etti. İtalya ziyaretini iptal etmesinin ardından muhalefetin 'devlet işlerini aksattığı' yönünde eleştiriler yönelttiğinin hatırlatılması üzerine ise Erdoğan şöyle konuştu:

 


"Muhalefet birçok konularda kendine göre bazı vehimler üretebiliyor. Olayın ne kadar önemli olduğunu göstermesi bakımından bu bizim için önemliydi. 15-20 gün sonra bizim aynı zirvemizi zaten yapma şansımız var. Aynı şekilde de orada da böyle bir şu anda yasal çalışma noktasında hassasiyetler var. Dolayısıyla sadece benim gitmem değil, benimle beraber gidecek 7-8 bakan arkadaşım da bu zirvede sözkonusuydu. Ama şimdi erteleyince biz yine 7-8 bakan arkadaşımızla bu zirveye katılma şansımızı elde etmiş olacağız. Onlardan biz bu konularda çok çok hassasız . Onlar uyurken biz çalışıyoruz."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler