Erdoğdu'nun 19 Mayıs Mesajı

Erdoğdu'nun 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

Erdoğdu, Türkiye tarihinin hem çok zorlu, hem çok ihtişamlı ve önemli dönüm noktaları yaşanan özel bir tarih olduğunu belirterek, “Özellikle geçtiğimiz 20. yüzyılın başlarında yaşadığımız ve milletimiz açısından hakikaten bir dönüm noktası olan Milli Mücadelemiz ise çok önemli tarihi bir hadisedir. Osmanlı Devleti’nin zayıflayarak eski gücünü kaybetmesi neticesinde çeşitli bahanelerle yurdumuzun dört bir yanı bazı devletler tarafından işgale uğrayınca, malum olduğu üzere Samsun’dan başlayarak Anadolu’nun kilit noktalarında toplantılar, kongreler, mitingler yapılarak kurtuluş bilinci yerleştirilmeye çalışılmıştır” dedi.
 
19 Mayıs 1919’da başlayan bu sürecin Milli Mücadele süreci olduğunu hatırlatan Erdoğdu, var olmak ya da olmamak arasındaki ince çizgide devam eden istiklal mücadelesinin her yönden büyük bir yoksulluk ve perişanlık içerisinde devam ettiğini ve Anadolu halkının bağımsızlığı hedef belirleyerek destansı bir mücadeleyle Büyük Zafer’i kazandığını ifade etti. Erdoğdu, “İşte bu kadar önemli bir tarihin, yakın geleceğimizin yöneticileri ve idarecileri olacak olan gençlere Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından Bayram olarak armağan edilmesi gerçekten çok anlamlıdır. Var olma mücadelesinin başladığı tarihin Gençlik Bayramı olması, gençlerimizin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır. Ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretleri Türkiye gençliği tarafından devam ettirilmektedir ve daima devam edecektir” dedi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından, her zaman gençliğe güvenilip ve değer verildiğine dikkati çeken Erdoğdu, mesajına şöyle devam etti: “Gençlik Kollarımız Genel Merkezden beldelere kadar teşkilatlandırılmıştır. Her kademedeki yönetim kurullarımızda gençlerimiz görevlendirilmiştir. Milletvekilliği seçilme yaşı 25’e indirilmiştir. Geçlerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Bu anlamda ilk kez Milli Eğitim bütçesine en fazla pay ayrılmıştır. Burs, öğrenim kredisi ve benzeri katkıları arttırılmıştır. Gençlerimizin proje ve çalışmaları her zaman destekleniyor, tarihi sorumluluğumuzun idrakine varılmasına katkıda bulunuyoruz.”
 
AK Parti iktidarının, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedeflerini sürdürme gayretlerine önemli bir ivme kazandırdığını da belirten Erdoğdu, Türkiye Cumhuriyeti’nin artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke konumuna geldiğini vurguladı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada istikrar ve gücün sembolü haline geldiğini ve bu gelişimini sürdürmek için gerekli çalışmaları yaptığını söyleyen Erdoğdu, “Yine ‘Yurtta sulh, Cihanda Sulh’ ilkesi çerçevesinde bölgemizde ve tüm dünyada kucaklayıcı, ara bulucu bir rol üstlenilmiş olup, bu anlamda dünya barışına önemli bir katkı sağlanmaktadır” dedi.
 
Erdoğdu, “Varlığımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yüksek ideal ve donanımla yetiştirip 19 Mayıs’ın anlam ve önemini idrak etmiş olarak milletimizin daha güzel günlere ulaşmasını temenni ediyor, tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler