Erginbay, Kars'ta Güven Tazeledi!

Erginbay, Kars'ta Güven Tazeledi!

Türk Haber-Sen Kars, Ardahan, Artvin, Iğdır Şubesi Olağan 5. Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle seçime giren mevcut başkan Kemal Erginbay güven tazeleyerek başkanlığa yeniden getirildi.

Erginbay, Kars'ta Güven Tazeledi!

Türk Haber-Sen Kars, Ardahan, Artvin, Iğdır Şubesi Olağan 5. Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle seçime giren mevcut başkan Kemal Erginbay güven tazeleyerek başkanlığa yeniden getirildi.

Yeniden başkanlığa getirilen Kemal Erginbay, Türkiye Kamu Sen’in il temsilcisi, şube başkanları ve üyelere şube yönetim kurulu adına teşekkür etti.

Erginbay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Kamu Sen’in çok değerli il başkanı, sendikalarımızın şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Türk Haber Sen’in kıymetli mensupları, değerli basın mensupları, kıymetli misafirler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Değerli Mücadele Arkadaşlarım,

Şubemizin 5.Olagan genel kurulunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Genel Kurulumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sendikamız İlkemiz önce ülkemiz diyerek yola çıkan, memurun hakkını ve hukukunu arama, koruma ve kollama görevini üstlenmiştir.  Türk Haber Sen bu mücadeleyi 21 yıl önce kutsal bir mücadele olarak benimsemiş, bu güne kadar da bu mücadeleyi doğru, dürüst ve samimi olarak yapmıştır.

Kars şubesi olarak kesinlikle şöven ve siyasi görüş ayrılığı yapmadan tüm çalışan arkadaşlarımızın hak arayışlarının yanında olunmuştur.

Sendikamız ve mensupları, bu zorlu mücadelede, her türlü baskıya, tehdide, sürgüne göğüs germiş, kendisine sunulan rüşveti elinin tersiyle itmiş, örnek bir davranış sergilemiş, kurulduğu günden bu tarafa lekelenmeden tertemiz bu günlere ulaşmıştır.

Sendikamız mücadelesinde milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutmuş, bayrak, vatan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda sokağa inmiş ve bu değerlerine sahip çıkmıştır.

Hak ve hukuk aramak mücadelesi 2001 yılında yasal zemine oturmasının ardından sendikamız hizmet kolunda yetkili sendika olarak on yıl toplu görüşmelerde, bir yıl toplu sözleşme masasında ayrıca bütün kurumlarda  Kurum İdari Kurul Toplantılarında çalışanlarımızı temsil etmiş ve önemli kazanımlar elde etmiştir. Rakip sendikaların çalışanların huzuruna çıktığında söyleyecek iki kelimeleri bulunmazken, sendikamız, kazanımlarını kitapçıklar haline getirmiş ve dağıtmıştır.

Değerli  arkadaşlarım,

İktidarın gücünü arkasına aldığını sanan malum konfederasyon ve besleme sendikalar, kişiliği gelişmemiş temsilci ve yöneticilerin baskısıyla sendikamızdan yetkiyi çalmıştır. Karşımızdaki malum sendika çalışanlarımıza büyük vaatlerde bulunmuştur. Yani yalan söylemiş, kandırmış, aldatmıştır. Oturdukları toplu sözleşme masasında iki günde memurlarımızı diyet borcu olarak hükümete peşkeş çekmiştir.

Hükümetin, özellikle, başbakanın koruyup kolladığı, büyütüp geliştirdiği, malum konfederasyon, bir ayda tamamlanması gereken toplu sözleşmeleri, iki günde tamamlamış, memurun görüşülmesi gereken yüzlerce sorunu ortada kalmıştır.

Malum konfederasyon ve sendikaların yangından mal kaçırırcasına, dünyanın en hızlı toplu sözleşmesini yapmasına, Türkiye Kamu Sen’in almış olduğu eylem kararları da etkili olmuştur.

Hizmet kolumuzda oturan sendika ise, toplu sözleşme masasında sadece Türk Haber Sen’i taklit etmiş, sendikamızın geçen yıl toplu sözleşme masasında yapmış olduğu tekliflerin dışında hiçbir teklif getiremiştir.

Çok değerli arkadaşlarım,

Sendikamız, üyesinin imzasını namus ve şeref olarak kabul etmiştir. Büyük bir sorumluluk içerisinde sendikacılık yapmış, bütün kurumlarda itibarı olan,sözü dinlenen, güvenilen bir sendika olmuştur.

Sendikamızın yetkiyi kaybetmesi önemli değildir. Çalışanlarımız sermayesi yalan ve olmayacak vaat olan bu besleme sendikaların gerçek yüzünü bir görsün ve denesin. Sendika her zaman hükümetlere muhalefet eden bir kurumdur. Elbette, uzlaşmaya ve diyaloğa büyük önem vereceğiz. Ancak bu ülkede milli gelirden de payımıza düşeni alacağız,almak için mücadele edeceğiz. Türk Haber Sen’in amacı bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Kanunların, tüzüklerin,genelgelerin bütün çalışanlara eşit uygulanmasını sağlamaktır. Bunun aksi yapıldığı taktirde her zaman olduğu gibi,üretimden gelen gücünü kullanacak, çalışanlardan, üyelerden almış olduğu yetkiyi,yine onların adına kullanacaktır.

Malum konfederasyonun ve ona bağlı sendikaların gerçek yüzleri görülmüştür. Şimdi bize düşen görev, çalışanlara bunların gerçek yüzlerini, amaçlarını anlatmak ve yetkiyi tekrar emin ellere almaktır.

Şubemizin genel kurulu bunun için bir fırsattır. Bugün burada,bundan sonra dört yıl şubemizi yönetecek, yönetim kurulunu, denetim ve disiplin kurulu üyelerini tespit edeceğiz.Onlara yetki vereceğiz.

Dünden daha fazla çalışacağız çalınan, gasp gedilen yetkimizi tekrar alacağız, almalıyız,  çalışanların hakkını hukukunu ancak Türkiye Kamu Sen ve ona bağlı sendikalar arayabilir, alabilir. Bunun için biraz olsun fedakarlık yapmalıyız, daha çok çalışmalyız, daha çok zaman ayırmalıyız. Bu fedakarlığı yapacak olan arkadaşlarımız şubemizin organlarında görev almalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum, genel kurulumuzun sendikamıza, şubemize,mensuplarımıza hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni seçilecek olan yönetim kuruluna da şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

TÜRK HABER-SEN KARS – ARDAHAN – ARTVİN - IĞDIR ŞUBESİ 5. OLAĞAN GENEL KURULU YÖNETİM, DENETLEME, DİSİPLİN KURULU (ASİL- YEDEK ) VE ÜST KURUL DELEGELEĞİNE ADAY OLANLARIN İSİM LİSTESİ

YÖNETİM KURULU (ASİL)

1          Kemal Erginbay

2          Nevzat KAYA

3          Özkan Ataş

4          Sinan Kızılateş

5          Cafer Alakaş

6          Ercan Aktaş

7          Talip Halavurta

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1          Mustafa Özekinci

2          İsmail Akgül

3          Muzaffer Çağlı

4          Cumhur Alsanç

5          Metin Kurum

6          Yunus Taşçı

7          Ufuk Gökce

DENETLEME KURULU (ASİL)

1          Tülin Cellat

2          Arzu Kaya

3          Erol Yıldırım

DENETLEME KURULU ( YEDEK )

1          Gürsel Avcı

2          Erkan Cengiz

3          Mustafa Aslan

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

1          Şükran Kırtay

2          Abdullah Beşdaş

3          Ömer Aydın

DİSİPLİN KURULU (YEDEK)

1          Suat Yaprak

2          Alim Toktaş

3          kenan Umut

ÜST KURUL DELEGE ADAYLARI

1          Kemal Erginbay

2          Ercan Aktaş

3          Cafer Alakaş

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler