Erzurum Valisi Okay Memiş,  19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı

Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Memiş, mesajında, muhtarlığın kültürel ve toplumsal...

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Memiş, mesajında, muhtarlığın kültürel ve toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından olduğunu belirterek, muhtarlık sisteminin 19 Ekim 1829'da Osmanlı tarafından İstanbul'da başlatılıp 1833 yılından itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirildiğini anımsattı.

Muhtarlık sisteminin belediye teşkilatından da eski ve köklü bir sistem olduğunu vurgulayan Memiş, "Halen mevcut yönetim sistemimiz içerisinde muhtarlıklar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. Muhtarlarımız, yerel idarelerin en alt birimi olmaları nedeniyle, halkımıza çok yakın olup, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızın sosyal-kültürel hayatıyla yakından ilgilenmektedirler. " ifadelerini kullandı.

Memiş, vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu belirterek, demokrasi zincirinin ilk halkasını da muhtarların oluşturduğunu anlattı.

Kamu yönetiminin ilk basamağını muhtarların teşkil ettiğini ve muhtarların tasada ve sevinçte halkla hep iç içe olduklarına işaret eden Memiş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mahallelerde devletimizin en temel temsilcileri konumunda olan muhtarlarımız bulundukları yerlerde devletimizin gözü ve kulağıdır. Muhtarlarımız, devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek, çözüme kavuşturmasında önemli bir görev üstlenerek halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedirler. Görevi en iyi şekilde ifa eden muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temennisiyle sağlık ve esenlikler diliyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler