Eski Bakanlarla İlgili Soruşturma Önergesi

Eski Bakanlarla İlgili Soruşturma Önergesi

AK Parti, 4 eski bakanla ilgili iddiaları araştırmak üzere soruşturma komisyonu kurulması için Meclis Başkanlığına önerge verdi.

AK Parti, 4 eski bakanla ilgili iddiaları araştırmak üzere soruşturma komisyonu kurulması için Meclis Başkanlığına önerge verdi.

AK PARTİ’Lİ KAPUSUZ: “4 BAKANIMIZ SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMASI YÖNÜNDE RESMEN TALEPTE BULUNDU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan olaylara ilişkin, “Parlamentoda gösteriler yapıyor, ses dinletiyor, olayı anlatmaya çalışıyorlar ancak atılması gerekli olan 55 imza ile soruşturma talebinde bulunmak gerekirken, 93 gün sadece istismar yaptılar. Bu istismarın bundan sonra da seçimlere kadar devam edeceğini zannettiler” dedi.

AK Parti Ankara Yenimahalle Belediye Başkan adayı Adem Ceylan’ın proje tanımına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve davetliler katıldı. Program açılış konuşmasını yapan Kapusuz, dün Meclis’te yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu. TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrıldığını belirten Kapusuz, “Toplantıyı davet eden CHP, MHP, BDP ve bağımsız milletvekillerinin tamamı bir araya gelerek olağanüstü talepte bulundular. Hatta biraz da zorlanarak Meclis’i açabilmek gibi bir imkanı yakaladılar. Konu genel görüşme talebiydi. Türkiye’nin gündemine taşınmış olan 17 Aralık yargısal darbenin vesile edilerek Meclis’te konuşulması talep ediliyor. Genel görüşmenin ön görüşmesi gerçekleşti. İkinci görüşmeye gerek yoktu, çünkü Meclis hakikaten seçim atmosferinde bulunan Türkiye açısından açık olması pek anlamlı değildi. İkinci görüşme olsa ne olacaktı? Hiçbir şey olmayacaktı. Oylama bile olmayacaktı. Yani ikinci görüşmeyi zaman kaybı olarak gördüğümüz için reddettik. Bunu değişik amaçlarla parlamento çalışmalarının bazı hususiyetlerini bilmeyenler kötü amaçla kullanmaya kalktılar” diye konuştu.

Kapusuz, şöyle devam etti:

“Dün ilginç bir şeyle de karşı karşıya kaldı. Topluma tam da anlatmış olduğumuzu zannetmiyorum, bugünden itibaren bu konuyu anlatacağız. 17 Aralık’taki iddialar karşısında 93 gün başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere adayları teşkilatları, MHP ve diğer siyasi partiler bu olayı yolsuzluğun üstünü mü örteceksiniz, tespit edilmiş mahkemeyle sonuçlanmış bir sonuç olmamasına rağmen böyle bir iddiadan yola çıkarak hep bizi itham ediyorlardı. Parlamentoda gösteriler yapıyor, ses dinletiyor, olayı anlatmaya çalışıyorlar ancak atılması gerekli olan 55 imza ile soruşturma talebinde bulunmak gerekirken, 93 gün sadece istismar yaptılar. Bu istismarın bundan sonra da seçimlere kadar devam edeceğini zannettiler. Biz ise 4 eski bakanımız resmen talepte bulundu. TBMM Başkanlığı’na yazılı taleplerinde dediler ki; ‘iz soruşturma komisyonu kurulması ve Yüce Divan’a sevkini istiyoruz’ dediler. Aynı dilekçeyi partimize de verdiler. Biz bu konuda tereddüt taşımıyoruz, bu kadar iftira ve itham karşısında mutlaka Meclis’te Soruşturma Komisyonu kurulmasını istiyoruz dediler. Bizde dün 55 imza ile arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptılar. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 55 imza ile Soruşturma Komisyonu kurulmasını talep olarak getiriyoruz. Meclis seçimlerden sonra açıldığında ise ilk görüşülecek konulardan bir tanesi olarak Meclis’in gündeminde okutulacak ve bir ay içerisinde bir gün tespit edilip bu konu görüşülecektir.”

Yerel seçimlerin genel seçim ve referandum havası verilmeye çalışıldığına değinen Kapusuz, şunları kaydetti:

“Bu seçimler her ne kadar bir yerel seçim ise de yerel seçimlerin önceliğinde yapılacak hizmetler ve projeler olması gerekirken bugün maalesef bu geride kaldı. Seçimler adeta genel seçim, hatta referandum halini aldı. Bu seçimlerin bu hürriyete kazanmasını içerden ve dışarıdan bir takım kirli ittifakın üyeleri bu hale getirmiştir. Bu ülkenin önü kesilmek, gelişmelerden, özellikle de Türkiye’nin son yıllarda meydana getirdiği yüksek performans, büyüme, kalkınma, büyük projelere imza atma, uluslararası alanda söz sahibi ve etkinliği yakalamış olması gibi birilerini kıskandıran, birilerini rahatsız eden böyle bir gelişmeyi adeta Türkiye’ye ne oluyor, biraz çok oldu, Tayyip Bey’e ne oluyor, biraz çok oldu diyen kesimler, geçmiş yıllarda, geçmiş siyasi tecrübelerden de biliyoruz ki böyle girişimlerini bu vesile ile tekrarlamak istediler. Seçimleri bir bahane olarak görüp bu adımları attılar. Biliyorsunuz, Oslo bahanesi, Gezi olayları, 17 Aralık, 25 Aralık’taki bir takım girişimler ve daha sonra montaj, şantaj aklınıza gelen birçok girişimler neyi ortaya koyuyor? Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin amaçlarını ortaya koyuyor.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler