EV HANIMLARI İSTİHDAMI

EV HANIMLARI İSTİHDAMI

EV HANIMLARI İSTİHDAMA KAZANDIRILIYOR

EV HANIMLARI İSTİHDAMA KAZANDIRILIYOR

  KARS – Kars Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete sokulan Kadın Dayanışma Merkezi’nde ev kadınları istihdama kazandırılıyor. El emeği göz nuru eserlerinde satışa sunulduğu merkezde ev kadınları yöresel yemeklerle de aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

  Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi yemekhane, restoran, el sanatları ve kreş bölümlerinden oluşuyor. 6 ev hanımının çalıştığı merkezde yöresel yemekler, günlük su böreği, Kars ketesi, sabah kahvaltısının yanında her türlü tatlı servis ediliyor. Özel siparişlerde alındığı gibi günlerde düzenleniyor. Çarşamba günleri balık, Cuma günleri mantı hazırlanıyor. Ayrıca, Erişte çorbası, erişte pilavı, Kaz eti, haşıl, hamsi tava, su böreği gibi her yöreye ait yemek bulmak mümkün. Diyarbakır’ın içli köftesi, Karadeniz’in laz ketesi sipariş olunca hazırlanıyor.

  Kars’ta yaşayanlar için kendi yörelerine ait yemekler önceden sipariş ediliyor ve sipariş edilen yemekler, merkeze kayıtlı kadınlara bildiriliyor. Kadınlarda evlerinde bu yemekleri hazırlayarak merkeze getiriyor. Diyarbakırlı bir müşteri yöresine ait bir yemek istediğinde önceden bildiriyor ve daha sonra da servis ediliyor. Yani her yöreye ait yemekler titizlikle hazırlanarak müşterilerin damaklarına sunuluyor.

  Faikbey Caddesi üzerinde İnönü Karakolu karşısında hizmet veren Kadın Dayanışma Merkezi’ndeki yemekler ve el sanatlarının fiyatları da oldukça uygun. Her keseye uygun yemeklerin hazırlandığı merkezde müşterilerin çocukları için de kreş bölümü hazırlanmış.

  Her gün 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veren Kadın Dayanışma Merkezi ünlü konukları ve protokol üyelerini de ağırlıyor. Vali Ahmet Kara ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da geçtiğimiz günlerde Kadın Dayanışma Merkezi’ne giderek yöresel yemeklerden tattılar.

  Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kadınların hem kendi sorun ve sıkıntılarını paylaşabilmeleri hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için böyle bir ortam hazırladıklarını söyledi. Sosyal faaliyetleri yönelik bir takım çalışmaların gündeme gelmesini de özellikle istedik. Kadınların kendi aralarında dayanışmanın sağlanması amacıyla böyle bir ortam oluştu. Özellikle de 0-5 yaş arası çocukların bakımıyla ilgili bir birim açıldı” dedi.

  Ev hanımı Nuran Karahan ise, bundan önce evde boş boş oturduğunu fakat Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılmasıyla birlikte hem çalışma imkanı bulduğunu hem de aile bütçesine katkı sağladığını belirtti. Karahan, “Hep cepten yiyorduk, hiçbir şeyimiz yoktu. Bu merkezi açanlardan Allah razı olsun. Çünkü bize bu imkanlar sağlanmış oldu. Evde yemek yapıp getirip burada satıyoruz. Çok şükür eve de bir katkımız oluyor” diye konuştu.

  Kadın Dayanışma Merkezi Müdiresi Nicavet Eren de ev hanımı olduğunu ve teklif üzerine Kadın Dayanışma Merkezi’nin yönetimini aldığını söyleyerek, “Daha önce bir memurluk hayatım olduğu için ve birazda yemekler konusunda çok marifetli olmam münasebetiyle bu teklifi aldım. Bende ev hanımlarıyla bağlantı kurdum ve şu anda 6 ev hanımı sürekli burada çalışıyor. Zaman zaman yemekleri evlerinde yapıyorlar zaman zamanda burada hazırlıyorlar. Bunun yanında dışarıdan yemek ve el işlerini yapıp getiren hanımlarımız var. Bizim amacımız kadınların kendi ayakları üzerine durmalarına vesile olmaktır. Ev ekonomilerine katkıları bulunsun istiyoruz. Bir şeyler becerebildiklerine inansınlar ki gelecekteki evlatlarını da o inançla ve bilinçle yetiştirsinler. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler