EV PANSİYONCULUĞU SEMİNERİ

EV PANSİYONCULUĞU SEMİNERİ

EV PANSİYONCULUĞU SEMİNERİ

EV PANSİYONCULUĞU SEMİNERİ

-SARIKAMIŞ’IN HAMAMLI KÖYÜ’NDE  “EV PANSİYONCULUĞU BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ” DÜZENLENDİ 

  Hamamlı Köyü İlköğretim Okulu’nda düzenlenen seminere, Birleşmiş Milletler Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi için ittifaklar ortak programının saha yöneticisi İhsan Karayazı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Hizmetleri görevlisi Özgül Demir, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atakan Karabağ, Hamamlı Köyü Muhtarı Yunus Gökcan ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

  Birleşmiş Milletler Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi için ittifaklar ortak programının saha yöneticisi İhsan Karayazı, “Programımız Binyıl Kalkınma Hedefleri Fonu kapsamında İspanya hükümeti tarafından desteklenmektedir. Ulusal ortağımız Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Programa Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, BM Bilim ve Eğitim Fonu, UNICEF, BM Çocuk Fonu UNESCO ve Dünya Turizm Örgütü iştirak etmektedir. Bu kapsamda Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle Kars ilinde turizm faaliyetlerinin Standardını yükseltmek, hizmet sektöründe iyileşmeyi sağlamak, bunlarla birlikte Kars’a gelen turist sayısını ciddi oranda artırmak, özellikle kırsala kadar uzanan bir çerçevede insanların turizmden elde ettikleri geliri artırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda bir dizi tanıtıcı, eğitici faaliyetlerimiz oluyor. Bunlardan bir tanesi kapsamında Sarıkamış’a bağlı Hamamlı Köyü’nde köy halkıyla birlikte Ev Pansiyonculuğuna yönelik bilinçlendirme semineri yaptık. Seminerlerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığının görevlendirdiği eğitimli uzman kişiler tarafından verilmektedir. Amacımız sadece turizm faaliyetlerinin Kars merkezde kalması değil, bütün kırsal kesimi de kapsayacak şekilde genişletilmesi, sürdürülebilir kalkınmaya yardımcı olmasıdır” dedi.     

  Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Hizmetleri görevlisi Özgül Demir ise, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Kars ilinin değişik ilçelerine bağlı köylerinde turizm potansiyelinin var olduğunu tespit etmek. Bu bağlamda bizde buralarda Ev Pansiyonculuğunun nasıl yapılması gerektiğini, yapılması takdirde halka kazancı, bölgeye kazancı, Ülkeye kazancı neler olabilir. Bunlar konusunda yaklaşık yüzü aşkın köy halkıyla buluştuk. Onlarla karşılıklı sohbet şeklinde Ev Pansiyonculuğu bilinçlendirme seminerini paylaşmış olduk. Çok verimli olduğuna inanıyoruz ve bundan sonrada eğitimlerle pekiştirerek, bence uygulanabilir hale geliriz. Tabii her köyde olduğu gibi altyapı sorununun halledilmesi lazım. Umarım buradaki köylerimizde, bu sorunlar halledildikten sonra Ev Pansiyonculuğumuz kısa sürede gelişir” diye konuştu.

  Hamamlı Köyü Muhtarı Yunus Gökcan da, “Pansiyonculuk Seminerinin çok yararlı olduğunu sıkça yapılmasının fayda sağlayacağını, köyümüz turizm’e yakın bir köy olduğu için bu konuda avantajlı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler