Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Veda Ediyor

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Veda Ediyor

FAHRETTİN KIRZIOĞLU BİLİM VE SANAT MERKEZİ, HAYDAR ALİYEV MESLEKİ TEKNİK LİSESİ’NE VEDA EDİYOR

Kars’ta 2012 yılında kurulan ancak iki yıl aradan sonra 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alan ve bir süredir Haydar Aliyev Mesleki Teknik Lisesi’nde eğitim öğretime devam eden Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, hazırladıkları yıl sonu etkinliğiyle hem hünerlerini sergilediler, hem de misafir oldukları okuldaki son etkinliklerine imza attılar.

Haydar Aliyev Mesleki Teknik Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yener Kaya, Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan Demir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yener Kaya, Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi için hazırlanan yerin tamamlanma aşamasında olduğunu söyleyerek, bu tür başarılı çalışmalara artık kendi yerlerinde imza atabileceklerinin müjdesini verdi. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin başarılı ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen bireyler yetiştirtirciğinden hiç şüphe olmadığını kaydeden Kaya, okul idaresi ve öğrencileri etkinliklerinden ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan Demir, ise eğitim faaliyetlerine kendi merkezlerinde devam edeceklerinin heyecan verici olduğunu belirterek, okul mevcudu ve çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 “Fahrettin Kırzıoğlu BİLSEM, 2012 yılında açılmıştır. İki yıl hiç öğrenci almamıştır. Okulumuz 2013-2014 öğretim yılında öğrenci alınımıyla eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktadır. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde Türkçe, Sosyal Bilgiler, Müzik, Görsel Sanatlar, teknoloji Tasarım öğretmeni kadrolu bulunmaktadır. Diğer branşlarda görevlendirme ile çalışmaktayız. Haydar Aliyev Mesleki Teknik Lisesi’nde sonuncusu olacağını düşündüğümüz bu etkinliğimiz bundan sonra düzenli bir şekilde her yıl her dönem devam edecektir. Kurumumuz bilim ve sanat merkezi olarak çalışmalarına etkinliklerine iyi bir şekilde devam etmektedir. Amacımız öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte iyi ve kaliteli etkinliklere imza atmaktır.” İfadelerini kullandı.

Sinevizyon gösterisinin ardından okul öğrencisi tarafından keman dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra okul öğrencileri tarafından şiirler ve şarkılar söylendi. Keman, saz ve piyano gösterilerinin de yer aldığı etkinlik katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan robotik gösteri ise gelecekte öğrencilerin yapabileceklerinin ispatı oldu. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisinin keman ile Mehter Marşı eşliğinde salona giriş yapan ucunda Türk Bayrağı bulunan robotik tank, büyük ilgi gördü. Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesi ardından, yetkililerin öğretmenler ve öğrencilere karanfil hediye etmesi ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler