FETÖ/PDY Operasyonu: 10 Gözaltı

FETÖ/PDY Operasyonu: 10 Gözaltı

Kars, İskenderun, Mersin ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları ile Malatya’da 1 özel okul öğretmeni, 1 muhasebeci, 1 müzahir şirket çalışanı ve 1 özel yurt müdürünün gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4’ünün örgütün gizli haberleşme programı olan ‘Bylock’ kullandığı belirlendi. 

Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda Doğanşehir ilçesinde örgütün gizli haberleşme programı olan ‘Bylock’ kullandığı tespit edilen 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonlarda ayrıca yine Bylock kullandığı tespit edilen Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 1 sözleşmeli öğretmenin de gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bilgisi verildi. Yine Başsavcılığın yürüttüğü ayrı bir soruşturma dosyasında ise FETÖ/PDY terör örgütüne irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle 2 öğretmen ile İnönü Üniversitesi'nden 1 psikoloji ve 1 hukuk fakültesi öğrencisinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan ve ‘Bylock’ kullandığı tespit edilen psikoloji ve hukuk öğrencisi tutuklanırken, 2 öğretmen ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

OHAL açıklamasında ayrıca Kars, İskenderun, Mersin ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları ile Malatya’da 1 özel okul öğretmeni, 1 muhasebeci, 1 müzahir şirket çalışanı ve 1 özel yurt müdürünün gözaltına alındığı bildirildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler