Fidan Dağıttılar!

Fidan Dağıttılar!

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 3 bin 402 adet fidan dağıtımı yapıldı. Meyvecilikle uğraşan çiftçilere dağıtılan fidanlarının tanesi 8 TL.’den temin edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Kars’ın yeşilliğinin artırılması, köylerimizde evlerimizin önünde bahçelerimizde altında gölgelenebileceğimiz ağaçlarımızın olması ayrıca İlimiz iklimine katkısı olacak bölge tarımını çeşitlendirecek ticari amaçlı olmadan evlerinin önünde tarla aralarında ağaçlanmayı sağlamak ve bu kültürü geliştirmek adına örnek olmak düşüncesiyle kısıtlı sayıda da olsa İl merkezi İlçe ve köylerimizde fidan dağıtıma başladık. İlk etapta az sayıda olsa da üreticilerimizin taleplerine göre bu yıl sonbahar döneminde daha fazla fidan getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Düzgün, Kars’ın tarımını verimli hale getirmek, çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla meyvecilikle uğraşmak isteyen çiftçilerimize bin 110 elma, 750 kayısı, 420 armut, 320 kiraz, 260 erik, 50 dut ve 130 gül fidanı olmak üzere toplam 3 bin 402 adet fidan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce döner sermaye birimince ihaleye çıkılarak tanesi 8 TL'den temin edildiğini kaydetti.

Düzgün, çiftçilere dağıtımı gerçekleştirilen fidanların, Kars’ı meyvecilikte önemli bir konuma getireceğini ifade etti.

fidan-dagittilar!-(1).jpgfidan-dagittilar!-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler