'Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım'

'Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım'

Kars Arpaçay İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 aydan beri polisi öğrencilere tanıtmak amaçlı yürütülen ''Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 1'' projesi başarılı bir şekilde devam ediyor.

'Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım'

Kars Arpaçay İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 aydan beri polisi öğrencilere tanıtmak amaçlı yürütülen ‘’Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 1’’ projesi başarılı bir şekilde devam ediyor. Devam eden faaliyetler kapsamında son olarak  100 öğrencinin katılımı ile Arpaçay YBO’da öğrencilere seminer verildi. Seminerde ilk olarak öğrencilere bilgi verilirken; polisin görev ve sorumluluklarının sadece suçluları yakalamakla sınırlı olmadığı, toplumsal hayatta huzur ve güven duygusunun oluşmasında üstlendiği roller öğrencilere anlatıldı. Polislik mesleği, tanıtılırken, öğrenciler tarafından sorulan sorular da konusunda uzman polislerce cevaplandırıldı.

Kaynaşma ve tanışma  amacıyla gerçekleştirilen  seminer boyunca  öğrenciler ile polisler arasında karşılıklı şakalaşmalar ile sıcak ve samimi dakikalar yaşandı. Trafik kuralları ile ilgili trafik polislerince bilgi verilen seminer, tüm çocuklara eşofman takımı hediye edilmesiyle son buldu.

‘’Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 1’’ projesi kapsamında İlçe Emniyet Amirliğine her ay farklı okullar gezilerek öğrencilere polislik mesleği, trafik kuralları, polisin görevleri gibi konuların yanı sıra sosyal hayatla ilgili konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Toplantıdan çok sohbet havasında geçen ziyaretler, öğrencilerin yoğun ilgisini çekerken, eğitimlerin sonunda verilen hediyeler de öğrencilerin yüzlerini güldürüyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler