Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Destek Başvuruları Başladı

Genç Çiftçilere 30 Bin Tl Destek Başvuruları Başladı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Genç Çiftçilere 30 Bin Tl destek başvuruları başladığını söyledi.

Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi karşısında, kırsalda ikamet eden 18-40 yaş arası çiftçilere 30 bin lira hibe desteği sağlanacağını belirten Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 12.04.2016 tarihinde başladı ve 11 Mayıs'a kadar süreceğini söyledi.

Düzgün, Selim, Susuz, Arpaçay ve Sarıkamış İlçelerinde genç çiftçilere yönelik 30 bin lira hibe desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesinin yürürlüğe girdiğini belirtirken, "Tebliğin amacı, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir" dedi.

Kırsal alanda ikamet eden veya ikamet edecek olan 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verileceğini aktaran Düzgün, "Program bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeleri kapsamaktadır. Başvurular başladı ve 11 Mayıs 2016 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir. Başvuruların il merkezinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bizzat yapılması şarttır. Başvurular Genç Çiftçi İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve kabul edilen projeler uygulamaya konulacaktır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler