'Gençliğin Sorunları ve Çözüm Önerilerine Genç Bakış'

'Gençliğin Sorunları ve Çözüm Önerilerine Genç Bakış'

ANKARA'DA “GENÇLİĞİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE GENÇ BAKIŞ” KONULU BİR PANEL DÜZENLENDİ!

'Gençliğin Sorunları ve Çözüm Önerilerine Genç Bakış'

ANKARA’DA “GENÇLİĞİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE GENÇ BAKIŞ” KONULU BİR PANEL DÜZENLENDİ!

Kısa adı KAI-BİR olan ve merkezi Ankara’da bulunan Kars-Ardahan-Iğdırlılar Birliği Dayanışma Platformu’nun, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde (ANKARA) düzenlemiş olduğu Cumhuriyetten günümüze kadar “iktidar sorumluluğu paylaşmış” birçok siyasi partinin Gençlik Kolları Genel Başkanlarının konuşmacı olarak katıldığı panele ilgi yoğun oldu.

KAI-BİR’in düzenlemiş olduğu panel 14 Aralık 2014 günü, Saat 14:00’da başlayan saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından KAI-BİR Platformu Genel Başkanı Sayın Sebahattin ŞENGÜL bir açılış konuşması yaparak panelin ne amaçla düzenlendiği ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi;

“Bu toplantı, gençlerimizin, ülkemiz sorunlarına karşı duyarlıklarını ve sorunların çözümüne     Aktif katılımlarını teşvik edecek nitelikte bir fikir paylaşım ortamı oluşturmayı hedeflemektedir. Toplumsal mutabakatın  her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte, bazen  rutine ‘‘mola’’ vererek‚ ‘‘iki el bir Baş için’’ deyip düşünmek gerek. Doğru bir tane değildir. Farklı görüşlerin Farklı doğruları vardır. Bu tezden hareketle özellikle  gençlerimizin, ülkemizin huzur ve refahı noktasında mutlaka bir katkı yapma arzuları, programları ve çalışmalarının var olduğu inancıyla; bir masa etrafında oturarak, birbirimizi anlayarak, farklı görüşlerden, farklı doğrulardan demokrasimizin işlerliğine ve işlevine sentezler üretileceği inancını taşımaktayız.”

Ülkemizin huzuru, mutluluğu ve bütünlüğü hepimzin ortak paydası olması gerektiğinin altını çizen KAI-BİR Genel Başkanı Sebahattin Şengül, “Bizler, 40 yıl Rus esaretinde kalmış ve o dönemi yaşayan ve Vatan, Bayrak, Ezan ve Cumhuriyetin ne demek olduğunu çok iyi bilen KAI’lılar olarak, sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim kılındığı bu panelde, sosyal ve siyasal yapı farkı gözetmeksizin farklı düşünceye sahip geleceğimizin umudu, Cumhuriyetimizin güvencesi ve ülkemizin atar damarları olan gençlerimizin bir araya gelmiş olmaları ve getirmiş olmamız, anlamlı olduğu kadar ülkemizin huzuru ve barışı için de önemli” olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından, paneli yönetecek KAI-BİR Dayanışma Platformu Dönem Danışma Meclisi Başkanı Prof. Dr. Şerif Akman, davet edilmiş olan siyasi partilerin temsilcilerinden panele neden katılamadıklarının gerekçesini açıklayarak, ülkemiz gençlik sorunlarını, OECD ve gelişmiş ülkelerin güncel istatistiki bilgileri ışığında yapmış olduğu değerlendirme sonrası, kısa bir giriş konuşmanın ardından, partilerin alfabetik sırasına göre masaya oturtulan konuşmacılara söz verdi.

Sırasıyla panelistler; Demokrat Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Borahan Günalp, DSP Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Onur İste, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan İrfan İnanç Yıldız Gençliğin sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş ve düşüncelerini aktarıp önemli tespitlerde bulundular.

Konuşmaların bitiminde soru/cevap bölümüne geçildi. Sorulan sorular düzeyli ve anlamlı olduğu kadar verilen cevaplarda o kadar doyurucu idi. Özellikle bu bölümde katılımcılar içerisinde genç düşünen ak saçlılar, konuşmacı gençlerimizin ülkemiz meselelerine duyarlı ve hakim olduklarını, bilgi çağında üreten bir gençliği görmüş olmanın hazzını yaşadıklarını,  ve geleceğimizin de emin ellerde olduğu güvencesini taşıdıklarını ifade ederek, konuşmacıları övgü dolu sözleri ile ödüllendirdi ve cesaret verdiler.

Daha sonra plaket takdim töreninin ardından farklı Parti Gençlik Kolları Genel Başkanları elele tutuşarak barış ve kardeşlik sözü ile, gelecekte bu anı belgeleyecek olan pozu verdikten sonra, katılımcı ve misafirler kokteyl salonuna geçildi. Samimi ve oldukça sıcak geçen kokteyl sohbetlerinde konuşmacılar ve katımcılar, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak amaçlı bu panele duyulan memnuniyetlerini bildirerek ve organizasyonu düzenleyen KAI-BİR Platformu yönetimine teşekkür edilerek program sonlandırıldı.

Şengül, “Platformumuzun sonbahar etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz bu Panel Sonucunu kamuoyu ile paylaşma noktasında gazetenizde/yazılarınızda yer verilmesi hususunu bilgi ve ilgilerinize saygıyla arz ederim.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler