Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 91. yıl dönümü ve bugünün anısına kutlanan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 91. yıl dönümü ve bugünün anısına kutlanan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 91 yıl önce kurtuluş mücadelesinin meşalesini Samsun’da yaktığına işaret etti.
Bozkuş, kısa süre içinde tüm milletin Atatürk’ün etrafında kenetlenerek ülkenin bağımsızlığı ve kurtuluşu için mücadelenin içine girdiklerini söyledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı aydınlık Türkiye’nin güvencesi olan gençlere armağan etmesinin son derece anlamlı olduğuna işaret eden Bozkuş, mesajında şunları söyledi:
“19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ayak basarak, bağımsız ve özgür yaşamak uğruna en önemli yürüyüşü başlattığı gündür. Bu başlangıç, bayrağımızın özgürce dalgalandığı bağımsız Türk Devleti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Yıllar önce yeniden ateşlenen bağımsızlık meşalesi, ekonomide, siyasette, kültürde ve her alana ışık tutmaktadır. Yurdun bağımsızlığının ve korunmasının ulusuyla birlikte başarılabileceğini bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal birliği gerçekleştirmek adına çıktığı bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşünde büyük uyanışımızı gerçekleştirmiştir. Dönemin çok ağır şartlarına rağmen, azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle, ülkeyi işgal edenlere karşı durulmuş, tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmıştır. Bu vesileyle milli mücadelede liderimiz olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarına Allah’tan rahmet dilerim. Aziz şehitlerin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerinde kurulan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yetiştirdiği gençlerle dünya var oldukça yaşayacaktır.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler