Gezisiyi değerlendirdi

Gezisiyi değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen geziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gezi dönüşü Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısına; Başkan Nevzat Bozkuş, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Cemiyetin Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Başkan Bozkuş, yaptığı değerlendirmede Gence ziyaretinin olumlu geçtiğini ve iyi izlenimlerle döndüklerini söyledi. Gence Üniversitesini de ziyaret ettiklerini ve sosyal, kültürel anlamda neler yapılabileceklerini görüştüklerini dile getiren Bozkuş, en çok da Gence’nin temiz bir kent olduğunu ve temizliğe hayran kaldıklarını belirtti. Gence’de vatandaşların yerlere çöp atmadıklarını ve belirli bir düzen verildiğini söyleyen Bozkuş, bir gazetecinin Kars’taki çöp sorununu dile getirmesi üzerine, “Kars’ta bizler her gün saat 18.00-24.00 arası bir uygulama başlattık. Duyurular yaptık ve ilanlar astık. Vatandaşlarımızın bu düzene uymalarını, çöplerini poşetlere koyarak bu saatler arasında çöp alanlarına bırakmalarını istedik. Bilindiği gibi bir kentin çöp sorunu sadece belediye çalışmasıyla düzelmez. Burada gazeteciler, kurumlar ve vatandaşlara da büyük görevler düşmektedir. Bizler çöp konteynerlerini Avrupa ülkelerindeki gibi kaldırdık. Çünkü onlar çirkin bir görüntü oluşturuyordu ve bunun önüne geçebilmek için de poşet uygulamasını devreye soktuk. Gelin görün ki, ne yazık ki bazı vatandaşlarımız güpe-gündüz bile çöp döküyorlar. Hatta bazılarına bizler şahit olduk. Bir seferinde biz araçla geçerken bir vatandaş kucağındaki çöpleri döküyordu. Araçtan indik ve uyardık. Dedik ki “Al bu çöpleri belirlenen saatte getir dök”. Burada asıl önemli olan biz bunu vatandaşa söylerken karşı kaldırımda 3-5 kişi vardı ve kimse o vatandaşı uyarmamıştı. Demek ki bizlerin vatandaşlık görevi olarak da çöp dökenleri uyarmamız gerek” diye konuştu.

Çöp meselinden sonra değerlendirmelerine devam eden Başkan Bozkuş, Gence’de en çok Ermenilerin Karabağ işgalinin konuşulduğunu ve bu konuda da hepsinin Türkiye’ye uyguladığı politikadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiklerini söyledi. Yine de Türkiye’de çıkan bazı haberler ve kapının açılmasının istenmesi gibi durumlar karşısında yalnız olduklarını tek dostlarının da kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye olduğunu ifade ettiklerini vurguladı.

Başkan Bozkuş, ayrıca Azerbaycan halkının kendilerine yoğun bir ilgi ve sevgi gösterisinde bulunduklarını, olağanüstü bir yakınlıkla karşılaştıklarını kaydetti.

Bozkuş son olarak bu ziyaretlerin karşılıklı tekrarlanmasını istediklerini ve bu ziyaretlerle Gence ile Kars arasında hem ticari hem de kültürel alış-verişlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler