Girişimci kadınlar yöresel ürünlerini sergiledi

Girişimci kadınlar yöresel ürünlerini sergiledi

Kars’ta girişimci kadınlar özenle hazırladıkları kete, kaşar, bal, marmelat ve bitkisel ürünlerini sergide görücüye çıkardı.

Tacettin DURMUŞ

Kağızman Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretimi ve İşletme Kooperatifi, Cilavuz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve 4K Kars Kadınları Kalkındırma Kooperatifinden kadınlar, Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kars Ticaret İl Müdürlüğünün destekleriyle ürünlerini sergide satışa sundu.

Sergi, Kars halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Açılışın ardından sergiyi, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ziyaret etti.

Sergiyi ziyaret eden protokol mensupları ziyaret ettikleri stantlarda girişimci kadınların ürünleri hakkında bilgi alarak bir süre sohbet etti.

Girişimci kadınlar Gazi Ahmet Muhtar Paşa parkında açılan bal, kaşar, erişte, kete, pişi, domates sosları, gımı turşusu gibi doğal ve Kars’a ait ürünlerin doğal olduğunu hatırlatarak, sergilerini ziyaret eden tüm Karslılara teşekkür ettiler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler