Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık Kermesi

Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık Kermesi

SARIKAMIŞ 29 EYLÜL İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLİK VE FİNANSAL OKURYAZARLIK KERMESİ DÜZENLEDİ

Kars Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu’nun da ortağı olduğu Avrupa Birliği Erasmus+ Programı KIDS Projesi kapsamında, okulun öğrencileri tarafından,  Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık Kermesi düzenlendi.

Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık Kermesi olarak düzenlenen etkinlikte, ayrıca Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası da kutlandı.

Öğrenci annelerinin gönüllü olarak hazırlamış oldukları gıda ürünleri, üzerlerine fiyat etiketleri konulmasının ardından okul salonunda satışa sunuldu.

Okul Müdürü Özgür Gökcan, yaptığı açıklamada,Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını bilinçli olarak kullanmayı ve paranın tüketimdeki rolünü öğrendiklerini belirterek, üretilen gıda ürünlerini tüketme konusunda ne kadar hassas olduklarını da gösterdiklerini söyledi.

Projenin öğrenciler üzerinde çok önemli etki yarattığını ifade eden Gökcan, şunları konuştu:

“Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin desteğiyle birlikte çok güzel ve örnek etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Tüm öğrencilerin coşkulu katılımlarıyla gerçekleşen Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık Kermesi, okulun öğrencileri arasında sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma duygularının güçlendirilmesinde de etkili oldu. Gıda ürünlerinin satışı da yine okulun öğrencileri tarafından gerçekleştirilirken, geleceğin girişimcileri olarak, finansal okuryazarlık alanında bu tür etkinliklerle deneyim kazanmalarını sağlıyoruz.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler