Gökçek, Toplantı Yaptı!

Gökçek, Toplantı Yaptı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Taner Gökçek, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP Milletvekili Aday Adayı Murat Sağlam, Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel ile birlikte Nostalji Çay Bahçesinde vatandaşlarla buluştu.

Havanın soğuk olmasına rağmen 7’den 70’e büyük bir katılımın sağlandığı Kars Belediye binası karşısındaki Nostalji Cafe buluşmasında Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta bir konuşma yaptı. Başkan Karaçanta, “Malum seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. Belediyeyi kazandık, sizlerin sayesinde. Sizler olmasaydınız bizlerin o belediyeyi alması mümkün değildi.” diyerek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

BELEDİYEDEKİ BAŞARIYI MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERDE DE GÖRECEĞİZ

Belediye alınan başarıyı 7 Haziran milletvekilliği seçimleri için de beklediklerini ifade eden Başkan Karaçanta, “Şimdi aynı başarıyı bu sefer milletvekili seçimlerinde göstermeliyiz. Nasıl ki Kars kalesinde o ay yıldızlı bayrağın yanına üç hilalli bayrağımızı diktik şimdi de Kars adını Ankara semalarında dalgalandırmamız lazım bu bayrağı. Bunu da mutlak ve mutlak sizlerin yapması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ YA OLMALIDIR YA OLMALIDIR

1 aylık bir sürecin kaldığına dikkat çeken Karaçanta, “Dolayısıyla burada bizim bir aylık bir sürecimiz var tam 30 günümüz var bu 30 gün içinde herkese her ferdimize çok önemli görevler düşmektedir. Ben bir Milliyetçi Hareket olarak değil ben bir vatandaş olarak diyorum ki Türkiye de Milliyetçi Hareket Partisi ya olmalıdır ya olmalıdır.” dedi.

İNŞALLAH 7 HAZİRAN AKŞAMI BU ARKADAŞLARIMIZLA BERABER HEP BİRLİKTE ŞAHLANACAĞIZ

Katılımcıların “Devletin başına Devlet gelecek” sloganı atması üzerine de Başkan Karaçanta, “Devletin başına Devlet gelebilmesi için her olduğumuz bölgede mutlak ve mutlak gecemizi gündüzümüze katacağız ve milletvekillerimizi anlı şanlı devletin yanına göndereceğiz. Diyeceğiz ki bunlarda senin yardımcın. Bunun başka yolu bizim özellikle bulunduğumuz coğrafya gereği Kars bir takım savaşlara ev sahipliği yapmıştır. Bugün Türkiye’nin var olduğu yerdir, Anadolu’nun varoluş nedenidir Kars. Kafkasya’ya bu yandan Karadeniz’e açılan kapısıyla muhteşem bir konumdadır ve kadim bir Türk toprağıdır. Bu kadim Türk toprağının mutlak ve mutlak temsili Ankara’da olmalıdır. Ankara’da bunu temsil edecek gerçekten bilgisine, becerisine ve bizi orada temsil yeteneğinin olduğuna inandığımız çok değerli arkadaşlarımız var. İnşallah 7 Haziran akşamı bu arkadaşlarımızla beraber hep birlikte şahlanacağız.” diye konuştu.

7 HAZİRAN AK İLE KARANIN BİRBİRİNDEN AYRILDIĞI ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR

Karaçanta daha sonra şunları söyledi:

“Değerli hemşehrilerim; Kars belediyesinde hizmetin var olabilmesi için mutlak milletvekilimiz de olmalıdır. Ben buradan bir evrakın peşine bile Ankara’ya gidiyorum belediye başkanı olarak. Çok basit şeylere gidiyorum gidip orada günlerce bakanlıkların önünde bekliyorum. İşim de olmuyor ama vekilimiz olursa çoğuna belki hiç gitmeyeceğim. Vekilimizin orada açamayacağı bir kapı olmayacak. İktidarda olmasak bile o vekilimiz kapıyı kırar. Bu çok önemli bizim hak ettiğimiz bu toplumlarda hak ettiğimiz gibi yaşayabilmemiz için mutlak ve mutlak milletvekili göndermemiz lazım. 7 Haziran ak ile karanın birbirinden ayrıldığı çok önemli bir gündür. Biz vekillerimizi destekleyerek o gün burada o şanlı bayrağımızı bir kez daha dalgalandıracağız. Bundan dolayı ben sizlere çok güveniyorum. Sizler de bu havada bu soğukta buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

“BİR OY DEYİP GEÇMEYİN. OYUNUZU KULLANIN”

MHP Milletvekili Taner Gökçek de konuşmasına kendini tanıtarak başladı ve, “Kars’ta Yeni Mahallede şimdiki adıyla Arif Taşçı Caddesi olan fakat eski ismi Tekavül sokakta doğdum. İlkokulumu Gazi İlkokulunda, Ortaokulumu Merkez Ortaokulunda, liseyi de Kars’ın bütün liselerinde okudum. O zaman Cumhuriyet Lisesi, Alpaslan Lisesi, Selim Lisesi, Iğdır Lisesi velhasıl hepsinde okudum. Babam veterinerlikten memur 5 kişilik bir ailenin en küçüğüyüm. Dar geliri olan bir ailenin çocuğuyum liseyi Kars’ta bitirdikten sonra hem üniversite sınavları için hem de siyasi nedenlerden dolayı Kars dışına çıkmak zorunda kaldım. Kars dışına çıktığımda çok zorluklarla karşılaştım. Buradan oraya gitmenin zorluğunu bir kardeşiniz olarak biliyorum. Orada ne maddi ne manevi bir desteğin olmadığı telefon açacak birinin olmaması ne de kimseden yardım isteyecek birisini tanıyordum.  Yalnız başıma kalmıştım ve o duyguyu o kadar iyi biliyorum ki. Ve o zaman kendime bir söz verdim dedim ki eğer bende bir gün bir yerlere gelebilirsem hemşehrilerimiz, gençlerimiz o duygulara kapılmasın diye bir yerlere gelip onlara yardım etme sözünü verdim. Ve Allah da bana milletvekilliği adaylığını buraya kadar getirdi ve bende gençlerimize söz veriyorum Ankara da olursak siz değerli Kars halkına elimden gelen desteği ve hizmeti sağlayacağıma söz veriyorum.” dedi.

ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN

Gökçek, kimsenin ümitsizliğe kapılmamasını da isteyerek, “Onun için genç hanımefendi ve beyefendilere bir şey demek istiyorum sakın ümitsizliğe kapılmayın bu kardeşiniz sizin geçtiğiniz yolların daha kötüsünden geçti. Zamanı geldi yatacak yer bulamadım parkta yattım zaman geldi para bulamadım ulustan nerelere kadar yürüdüm. Onun için ümitsizliğe kapılmayın kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız. Yeri gelecek sizler de böyle önemli yerlerde bulunacaksınız. Şu anda iktidarda olan iki tane milletvekilimiz var, çok güçlü iktidarımız oldu iki tane de milletvekilimiz var ama ben iki gündür Kars’ın ilçelerini geziyorum yemin ediyorum perişanlar. Televizyona çıkıp diyorlar ki bizim en büyük icraatımız yol diyorlar. Ya bunlar hiç Kars’a gelmemişler bilmiyorlar ya da yalan söylüyorlar. İstanbul’da yaptıkları otobanla Kars’takini karıştırıyorlar herhalde. Sadece Türkiye’yi İstanbul zannediyorlar. Arpaçay, Akyaka eskiden daha güzeldi. Yağmur yağdığında o insanlar o sokakta nasıl yürüyor gidip görmeniz lazım görmeyenler.”

GECENİN EN KARANLIK ANI, AYDINLIĞA EN YAKIN ANDIR

Gökçek daha sonra şunları söyledi:

“2002’de iktidara gelen partinin ilk çıkardığı kanun tecavüzü suç olmaktan çıkarmıştır. Onun için kadınlarımız şiddet görüyorlar sizler de görüyorsunuz her gün televizyonlarda bir kadın cinayeti oluyor. Bunun nedeni 2002 de kadınlarımıza yönelik çıkarılan kanunun aşağıya çekilmesi. İnşallah biz iktidara geldiğimiz zaman iki gün önce seçim beyannamemiz açıklandı kadınlarımızla ilgili çok güzel projelerimiz var. İnşallah onların hepsini hayata geçireceğiz. Çok güzel bir söz var diyor ki “ Gecenin en karanlık anı, aydınlığa en yakın andır.” 7 Haziran gecesinin en karanlık anını biz aydınlığa çevirelim. Oylarınızla bu kardeşinize destek verin. Ben de her zaman sizlerin yanında olayım. Ben birileri gibi vekilliği kendime etiket olsun diye seçmedim. Ben sizlere hizmet için seçtim çok yoksulluk gördükten sonra ben şimdi Ankara’da bir iş adamıyım. Yani sizin için elimi, kolumu değil gövdemi taşın altında koydum.”

BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMAYA ÇALIŞIYORLAR AMA BUNA MUVAFFAK OLAMAYACAKLAR

Gökçek konuşmasını şöyle tamamladı:

“7 Haziran’da bana güç verin, destek olun, arka olun bileğimin yanında bilek olun güç verin 7 Haziran sabahı bu talihsizliği talihe çevirelim. Levhalarımızdan Türkiye Cumhuriyetinin silinmesine engel olalım, istiklal marşının okutulmamasını engelleyelim ve andımızın yeniden okullarda okutulmasına vesile olalım. 2-3 ay önce Kars günleri vardı bizim belediyemizin ilerisinde Iğdır belediyesi vardı bir gelip görseydiniz oralarda neler vardı şimdi anlatmak istemiyorum içiniz parçalanır. Karsımızı bir takım şeylerle o kötü günleri yaşamaması için, gelecekte daha aydınlık günlere sahip olmaları için bu kardeşinize destek verin. Bir de ben Kars’ta aday olduktan sonra hep bir şeye şahit oldum bu arkadaş kimdir nedir, yapısı nedir onlara karşılık bende şöyle diyorum “ Ben Kars’ım, ben Türk’üm ve Türk Milliyetçisiyim.”  Kim yerli olarak gö5rüyorsa yerliyim, kim Azeri olarak görüyorsa Azeri’yim, kim Kürt görüyorsa Kürt’üm. Ben bu Kars’ın evladıyım hep de öyle kalacağım. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar ama buna muvaffak olamayacaklar. Çünkü biz ayrım yapmayız birbirimizden kız almışız, kız vermişiz, çocuklarımız olmuş bizim adımız Türk, dilimiz de Türkçedir. 7 Haziran sabahı da bana desteklerinizi bekliyorum. Hepinize teşekkür ederim.”

Program aşık atışmalarıyla son buldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler