GÖKÇELER TOZLANMASIN

GÖKÇELER TOZLANMASIN

SUBATAN KÖYÜ'NDEKİ ÖRNEK ÇALIŞMA ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRIDI

GÖKÇELER TOZLANMASIN

-SUBATAN KÖYÜ’NDEKİ ÖRNEK ÇALIŞMA ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRIDI

-ÖĞRENCİLER, DERSLERE DAHA ÇOK BAĞLANDIKLARINI, OKULA DAHA ARZULU GELDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

 

  KARS – Kars’ta 30 kilometre mesafedeki Merkez Subatan Köyü’nde 9. Hudut Taburu’nun da destekleriyle devam eden okul yenileme, eksikleri giderme ve güzelleştirme çalışmaları öğrencileri olumlu yönde etkiledi. Birçok binalı okuldaki güzelleştirme çalışmaları öğrencilerin motivasyonunu artırırken, öğrenciler derslere daha çok bağlandıklarını ve okula daha arzulu geldiklerini söylediler.

  130 haneli 400 nüfuslu Subatan Köyü İlköğretim Okulu’nda eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte başlatılan yenileme, tamirat ve tadilat çalışmaları Okul Müdürü Atakan Ateş, öğretmenler, okul aile birliği, muhtarlık ve 9. Hudut Taburu ile aralıksız devam ediyor.

5 sınıflı 1. kademe, 3 sınıflı 2. kademe, 1 anaokulu, lojman, Fen ve Matematik Laboratuarı ile Ana sınıfı binalarından oluşan okulun en büyük sorunu ise tuvalet ve tozlu bahçe.

  Subatan Köyü’nde bulunan 9. Hudut Taburu okullara her zaman desteği Subatan İlköğretim Okulu’na da veriyor. Bu destekle okuldaki sosyal ve kültürel faaliyetler ile boya ve badana işlerli hızlandırılıyor.

  GÖKÇE’LER TOZLANMASIN

  Geniş bir alana sahip okul bahçesinin de acilen düzenlenmesi gerekiyor. Bahçenin tabanı oldukça tozlu ve kullanışsız. Kullanıma elverişsiz okul bahçesinin ya parke taşlarla döşenmesi ya da asfalt atılması gerek. Bu çalışmaların yapılmaması durumunda öğrencilerin tozdan kurtulması mümkün değil. Toz ise öğrencileri ve öğretmenleri büyük sıkıntıya sokuyor. Teneffüs zili çaldığında bir çok öğrenci tozlanmamak için okul bahçesine bile çıkamıyor. Çıkanların üzerine ise tozdan satıyor. Bu da aynı zamanda sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

  Ana Okulu öğrencilerinden Gökçe’nin de en büyük arzusu okul bahçesinin tozdan kurtarılması. Gökçe, çok neşeli ve cıvıl cıvıl bir öğrenci. Ama teneffüs saatlerinde dışarı çıkmak istemediğini çünkü elbiselerinin tozlandığını ve boğazının tozdan tıkandığını söylüyor. O halde Gökçe’lerin bu isteklerine cevap vermek ve Gökçe’leri tozdan kurtarmak gerekiyor.

  Okul bahçesinin yanı sıra bir de tuvalet sorunu var. Öğretmen ve öğrenci tuvaletlerinin de bir an önce düzenlenmesi ve hijyen kurallarına göre dizayn edilmesi gerekiyor. Tüm bunların yapılması da birkaç hayırsevere düşüyor. Hayırseverler bir araya gelip Subatan Köyü İlköğretim Okulu’nun bu iki önemli sorunu olan bahçe ve tuvalet sorunlarına el atması durumunda köyde daha da sağlıklı bir eğitimin verilmesi de kaçınılmaz olacaktır.

   Öğrenciler, geniş bir alana sahip okulun bahçesinin asfaltlanması veya parke döşenmesini istiyor. Yine çöp kutuları isteniyor ve okul bahçesi ile çevresinin yeşillendirilmesi bekleniyor. Ayrıca, öğrenciler özellikle de okul bahçelerinde oyun parkı, basketbol sahası ve masa tenisi kurulmasını da istiyorlar.

  MOTİVASYONLARI ARTTI

  Öğrenciler, ayrıca, “Bu yıl okulumuza yeni gelen müdürümüz çok şeyler yaptı. Okulumuzda birçok yenilikler oldu ve okulumuz baştan aşağıya boyandı. Daha da severek okula geliyoruz. Öğretmenlerimizin çalışmaları çok güzel. Bizleri okula daha da çok bağlıyor. Köyümüz sınırları içinde buluna askeri birlik olan 9’uncu Hudut Taburu bizlere ve okulumuza büyük destek veriyor. Askerler gelip okulumuzda çalışıyorlar. Bütün bunlar bizlerin geleceğe daha aydınlık yüzlerle bakmamızı sağlıyor” dediler.

  Muhtar Azası Zafer Demir, Muhtar Mürsel Akbaba ve Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Aldım da okulun güzelleştirilmesi ve eksiklerin giderilmesinde emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Subatan 9. Hudut Taburu’na teşekkür ettiler.

  Aza Zafer Demir, “Okulumuzun duvarlarını yaptırdık. Bahçeyi temizledik. Okulumun camların ve kaloriferlerin de devletimiz tarafından yapılmasını istiyoruz. Okumuzun bahçesini zemini toprak olduğu için afsal olması gerekiyor. Askerlerimiz tamir işlerinde ellerinden geleni yapıyorlar. Sıva ve boya işlerinde bizlere yardımcı oluyorlar. En büyük sıkıntılarımızdan birisi de okulumuzun tuvalet sorundur” dedi.

  Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Aldım ise “Hepsi sağ olsun, var olsun. Başta müdürümüz olmak üzere, öğretmenlerimiz ve tabura bağlı askerlerimiz okulumuzda yapılan tadilat çalışmalarında birçok şeyler yaptılar. Amele gibi çalışıyorlar. Toplantılar yapıyoruz ve muhtarımızdan destek alıyoruz. Bunun yanısıra taburumuz ve milli eğitimimiz bizler büyük destek veriyorlar” diye konuştu.

  Muhtar Mürsel Akbaba da, “Okulumuzun onarımına taburumuz çok önemli destekler veriyor. Müdürümüz ve öğretmenlerimiz özveri ile çalışmaktadırlar. Milli Eğitimin desteyi ile boya alınarak askerlerimiz okulumuz boyamışlardır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler